17.7.2014

Sormusennustus

Polttareissani melkein 7 vuotta sitten ennustin kavereiden lapsilukuja kihlasormuksilla. Meillä on kulkenut uskonnollisessa perheessä outo pakanallinen perinne: sormusennustus, joka kertoo lasten lukumäärän ja sukupuolet järjestyksessä. Äitini on ollut tällainen "noita" myös, paljastanut yllätysvauvoja ja osannut kertoa tuntemattomien jo syntyneet.

Kirjoitin silloin polttariennustuksista ne, jotka vielä seuraavana päivänä muistin, ylös päiväkirjaan. Tähänastisista kaikki on mennyt oikein. Paitsi omani.

Vaikka olin "ennustanut" ennenkin, jäi tuolla kerralla mieleen erityisesti eräs ystävistä, joka sen kummemmin paheksumatta kieltäytyi ennustuksesta, koska kyseenalaisti sen "voimat". Vaikka järkeilin jutun hömpäksi, jäin miettimään. Ennustusten toteutuminen oli paitsi hauskaa, myös vähän karmivaa. Kun aikani asiaa mietin, katosi helpotuksekseni mielenkiinto kyseistä touhua kohtaan kokonaan. Tuntui, että se "voimakin" lakkasi. Joskus myöhemmin kokeilin taas itselleni, mutta oli koko ajan tunne, etten usko enkä haluakaan.

Hyvä niin.

Mä niin herkästi höpsähdän tällaisiin ja kiinnostun näistä, mutta sitten alankin pelätä. Se ei oo varmaankaan merkki "hyvästä"? Onko teillä kokemuksia oudoista "ennustuksista"?


(Ajattelin lavastaa kuvan. Sormus pyöri silti mielensä mukaan, näytti nykyiset. Näytti tulevaakin, "väärän" määrän ja eri tavalla, kuin itse tunsin. Oli pakko tehdä vielä toinen ennustus ja saada eri tulos, jotten ala kuvitella tuon pitävän paikkaansa ja osaan suhtautua tulevan, "kuin en tietäisi".

Koska en haluakaan tietää.)

4 kommenttia:

 1. Mä oon nähnyt pelottavan oikeita enneunia. Vuosia aiemmin oon nähnyt jonkun todella selkeän kuvan jostain asiasta unessa, ja vasta paljon myöhemmin sitten on valjennut sen olleen etiäinen...
  Toisten uniakin oon "selittänyt" joskus. Kun joku on kertonut unestaan, on tullut vaan heti sellainen selkeä ajatus siitä, mitä se tarkoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, oikein enneunia! Ne on varmaan vähän pelottavia, vai onko?

   Noi unien tulkinnat on kyllä ihmeellisiä myös. Jännästi sitä vain tietyt asiat tapaavat tarkoittaa monella ihmisellä samanlaisia tunteita. Ja samalla lailla mäkin oon huomannut, että joskus, kun joku kertoo unen, se tuntuu itelle ihan selkeältä, vaikka toinen kummastelee, mitä se voisi tarkoittaa. ;)

   Poista
  2. En oikeastaan oo kokenut niitä pelottaviksi. Ennemminkin niin, että "Katos joo, näinhän tän pitikin mennä. Joku oli tainnut suunnitella tämänkin jo kauan sitten..."

   Poista
  3. :) Elämä on kyllä ihmeellistä. Mitä kaikkea sitä voikaan olla olemassa, sellaista mitä ei tajua. :)

   Poista