5.7.2014

Siisteyttä ja mielenrauhaa.
Mua on viimeaikoina vaivannut siivouksen tyydyttämättömyys. Ahdistaa sotku, ja sitten kun saan paikat muka puhtaiksi ja järjestykseen, ei painostava tunne kaaoksesta kuitenkaan katoa. Eilen oivalsin, että syy löytyy ovien takaa.

Kun järjestän tavaroita, vien oikeille paikoilleen, ja kaapin oven takaa paljastuu kaaos, jonka kukkuralle viskelen lattioilta löytämäni tavarat, ei sotkun tunne katoa, vaikka  päällisin puolin kaikki on siivottu.

Oletteko huomanneet, että jos siivoaa kaiken putipuhtaaksi ja sipusiistiksi, siivo kestää kauemman, kuin ihan milliä vaille täydelliseksi siivottu? Pienikin sotkunalku kerää hetkessä kaatopaikan ympärilleen.

Muutettiin tähän kotiin kaksi vuotta sitten. Päätin jokaiselle tavaralle pikaisesti "oman paikan", ja ajattelin, että järjestelen uudelleen sitä mukaa, kun tutustun taloon ja tapoihimme täällä. Eiköhän nyt olisi korkea aika pohtia kaappien sisäpuolten järjestykset tässä hetkessä parhaiten toimiviin. Ja ah, kun odotan sitä hetkeä, että jokainen perheenjäsen osaa käyttää saksia ja veitsiä ja saan laskea ne keittiön tasolla olevasta purkista vetolaatikoihin piiloon.

Tämänviikkoisen normisiivouksen yhteydessä oikaisin tästä oivaltuneena lisäksi pelikaapin ja askartelukaapin sisällön. Heti helpotti. Roskia roskiin ja kaapit järjestykseen. Terapeuttista tämäkin.


7 kommenttia:

 1. Onks noi vaaleanpunaiset körttipastilleja,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, saatiin tuliaisia! :D Kävittekö siis tekin?

   Poista
 2. Ei me käyty ku ei ollu aikaa ;( mutta tiedän mitä noi on kun oon joskus lapsukaisena käyny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, nää on joku perinteinen juttu? Mä aina säikähdän, kun kävelen kipon ohi, että oon unohtanut nakinpaloja pöydälle! :D

   Poista
 3. Tiedän kaaoskaappi-tunteen. Tavaran määrä hirvittää ja ällöttää. Kun aloitin tapetointia, tyhjensin keittiöstä kaiken irtonaisen laatikoihin. Nyt, kun on valmista, en haluaisi viedä niitä takaisin. Sellaisia kerran vuodessa käytettäviä juttuja, maljakoita ja kynttilänjalkja. Niille tuntuu turhalta pitää paikkaa, mutta kyllä niitä aina silloin tällöin tulee käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. padi tökkii...
   Vielä on ratkaisematta tämä, laatikot ovat pinossa vintin rappusissa. Blääh.
   Mutta vaatekaapin sain siivottua taas pitkästä aikaa.

   Poista
  2. Joo tuttua! Mulla on edelleen muutamia muuttolaatikoita purkamatta, Raumalta asti tulleita. Mutta silti ei osaa laittaa pois, kun jotain aarteita siellä on. Muistoja... (;

   Poista