26.7.2014

Etelän kesä


Tänä kesänä on hirveän monta kertaa tullut tunne, kuin lomailisi etelän auringossa. Silloin, kun istuttiin kuumalta kiveltä tuoksuvalla terassilaatoituksella syömässä lounasta. Silloin, kun tukka kastuu ja kuivuu viidettä kertaa saman päivän aikana. Silloin, kun erinäisistä helletuoksuista tulee mieleen Kreikka. Sellaisena päivänä, kun neljältä pukee ekan kerran ylleen jotain muuta kuin uikkarit.

Tänään on ollut juuri sellainen päivä. Kahluualtaan veden lämpötila oli ennen vaihtoa (siitä lisää myöhemmin...) 34-asteista. Otin lasten päikkäriaikaan siellä aurinkoa, reunan yli oli hyvä kurkotella nurmikolle piirtelemään.

Meidän perheen tyttöjä ei paljoa tarvinnut altaaseen houkutella, mutta pienempi mies kävi vain pulahtamassa. Isompaa sain houkutella pidemmän tovin, kunnes vihdoin yllyttyi kokeilemaan. Meni altaaseen ja sai välittömästi seuraa siitä pienemmästä tytöstä. Joka siinä vaiheessa, kun mr Pii sai itsensä altaaseen oikaistua, totesi tyynesti "Kakka". Ja niin oli. Tässä kohtaa palataan tuohon edellisen kappaleen vedenvaihtoviittaukseen. Pesujen ja uusintatäyttöjen jälkeen pulikointi sai iloisesti jatkua ja helteessä kuivumaan ehtinyt tukka kastui kuudennen kerran.Ihanaa. Ihanaa tämmöinen kesä. Oikea etelän kesä.

(Vaikka onkin kolmea päivää vaille Beautiful Body -haasteen vuosipäivä, en julkaise bikinivarttani muuten, kuin pieninä palasina.)8 kommenttia:

 1. Jepjep, käytiin ekaa kertaa (perheen kanssa) Oulun Nallikarissa uimassa ja ai että mikä etelänmatka fiilis. Biitsit, keli ja se ihmispaljous! Ja kun vielä levitti aurinkovoideta itsellekin tuli vielä vahvempana se etelänmatka tunnelma - vaikka siitäkin on aikaa. Mutta enpä ole tainnut aurinkovoidetta käyttää muulloin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu tuon aurinkorasvan suhteen: ei vain osaa Suomessa käyttää. Poltin eilen selkäni siellä kahluualtaassa. ;)

   Poista
 2. Tiäks sen, kun tulee ikävä, kun on juur nähty? On kyllä se nyt.

  Ja on ollut hyvin tuoksukkaita viikkoja nämä helteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No JOO! Mäki just aattelin sun viimeisintä fb-päivitystä lukiessa, että mikset pyytänyt muakin uimaan! Ois ollut kivaa... :)

   Poista
 3. En ole koskaan ennen ajatellut että saisin itselleni aurinkoihottumaa. Lasten vaiva. Mutta jo vain, koko nainen. Ihana aurinko. Kuin kreikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Heh, voi ei! Mutta ihana aurinko, silti. ;)

   Poista
 4. Kyllä on täälläkin nautittu! Ihana,ihana kesä. Voi kun tää vaan jatkuis ja jatkuis ainiaan.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja loma sais jatkua myös ainiaan. ;D Helle ja loma on ihana yhdistelmä, mutta entäs työt ja helle? No, ilmeisesti saamme testata ensi viikolla. ;)

   Poista