7.4.2015

Yövieras Yrjö

Mitäs menin sanomaan, että töihin meno ei houkuttele. Saimme sen muuallakin ahkerasti kierrelleen Yrjön kylään yöllä ja sitä nyt sitten passaillaan kotosalla ainakin tämä päivä...

Vaikka eilinen meni itsellä väsyn takia lähinnä itkua pidätellessä, niin ihmeesti sitä löytää virtaa itsestään, kun lapsi sairastuu. Jaksaa nousta kymmenen kertaa yössä oksennuttamaan ja pestä siinä lomassa kolme koneellista oksennuspyykkiä ja oksentajaakin aina välillä. Ja aamusella soittoringin (työt-neuvola-päiväkoti-sijainen) jälkeen hoksaa vielä laittaa mehujäitäkin  potilasta varten tuloilleen.

Vaikka ihan oikeasti luulen, että eniten saan virtaa siitä, että tiedän meitä olevan nyt toisenkin tarvittaessa paikalla. Vaikka menikin töihin, on silti monta sataa kilometriä lähempänä, kuin pääsiäisenä. Onni on mies, joka auttaa ja huolehtii. Hakee vielä ennen töihin lähtöään meille jääkaapin täytettä. Ja onni on lapsi, joka oppii kolmannen sänkyoksennuksen jälkeen nousemaan ja tähtäämään oksennuksen sankoon. Sekin on iso onni.9 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoo HALI tältä kaikille,paitsi yrjölle <3

   Poista
  2. Halittiin kaikkia vuoronperään, nyt jo viipotuttaa enemmän, eikä oo vielä seuraavaa yrjöäjää tiedossa. ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niinpä. Vaikka toisaalta ensikauhistus oli kamalampi, kuin lopputulos. Oli monin verroin edellisiä helpompi tauti, kun sairastaja oli kaksi vuotta edelliskertaa vanhempi. :) Vaikka siis kauheaahan on tietenkin ajatus, että vielä on kolme kohdetta pöpölle jäljellä...

   Poista
 3. Yah. Mutta hei, kerran vuodessa tämä tauti. Teillä kohta takana! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja jos äsken etsin positiivisia, niin tähänkin kohtaan löydän: viime vuonna säästyttiin tältä! :) Ja kiitos tsempistä!

   Poista
 4. Oh no! Mutta olen samaa mieltä, että on iso onni kun ne oppii oksentamaan sankoon! And on that note, mistä tuo sankoo on? Äidilläni on just saman näköinen missä on kansi ja siinä on pidetty mun koko elämäni (ja varmaan kauemkin) sokerit leipomiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo sankoon oksentamisen taito kyllä helpottaa tautia (tai siis sairastavasta lapsesta huolehtimista) huomattavasti. Vaikka toki pyykkiäkin tuli, kun ekat annokset lensi niin yllättäen...

   Ihana tuo sankokysymys! :D En oo tajunnut, etteikö sangot olisi kaikkialla samanlaisia. Tuo on siis joku Orthexin sanko, ja kieltämättä aika klassikko. (Tai jollei ole Orthexin, niin jonkun, joka matkii sitä.)

   http://www.orthexgroup.fi/sanko-10-l

   Poista