23.4.2015

Äitiyspakkauksen stailausTongin tuossa uudemman kerran sitä "äitienpäiväpakkausta". Aina puhutaan pakkauksen väreistä. Että ovatko ne nyt sitten tyttömäisiä vai poikamaisia. Tänä vuonna on puhuttu erityisesti tuosta turkoosista haalarista, että onko se tytölle ollenkaan hyvä.

Meidän Pikkiriikkinen nukkui päiväunensa veljen vaaleansinisessä haalarissa pinkkien tumppujen ja lakin kanssa. Ihan prinsessalta näytti.

Kuinka moni käyttää vauvalla pelkästään pakkauksen vaatteita? Päätin vähän leikkiä photoshopilla ja tulin tulokseen, että kyllä ainakin tämän pakkauksen vaatteet saa ihan hyvin stailattua tyttömäisiksi tai poikamaisiksi. Tai ihan vain äidin silmää miellyttäviksi.(Kuvista muokattu valkoisten vaatteiden värejä. Hyvin pikaisilla photoshoppauksilla ja ajatuksilla...)

Mikä on teidän mielestänne tyttömäistä ja mikä poikamaista? Mitä värejä tai kuoseja ette pukisi tytölle tai pojalle? Oletteko ylipäätään pukeneet tyttöjä ja poikia eri tavalla keskenään?4 kommenttia:

 1. Ainoa selkeä vedenjakaja on vaaleanpunainen.

  Luulen ja ajattelen, että pojalla vaaleanpunainen vaate aiheuttaa kiusaamista. Piste. Tämä on niin sisäistetty juttu, että muutoinkin riskejä kaihtavana tämä väri jää pois. Kotona voi pitää mitä tahansa, mutta kaveritilanteisiin se ei yllä vaatteeksi. Tuntuu vähän kurjalta, mutta tässä sitä ollaan.

  Lapsella on tässä kuussa hoitopaikassaan väripäivä. Ilmoitustaulun listan mukaan ryhmäjaossa ketään poikaa ei ollut laitettu pinkin ryhmään. Olen aika varma että tämä ei ollut sattumaa, vaan ajatus siitä että pysytään mukavuusalueella.

  Lohduttaudun ajatuksella, että aikuisena mieskin voi pukea pinkkiä eikä siitä sanota mitään. Kauniita photoshop-kuvia!

  -Kaislakerttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pojalla vaaleanpuna-tummansiniraitainen Marimekon paita ja toinen (vaalean)punasävyinen raitapaita. Ja vaaleanpunaiset kurahanskat. Itse huomaan välttäväni tytöllä kirkkaanpunaista, kun pojalla sitä on niin paljon. Mutta kieltämättä kaikkein epätodennäköisin valinta meilläkin olisi täyspinkki pojalle. Ja protestoisi varmaan itsekin?

   Poista
 2. En ehkä niinkään värejä kaihda, mutta jotain kuvioita en laita pojalle. Meillä oli yhdet ihan kivat vaalean vihreät collegehaalarit, joissa oli kukkia ja joku "flower" teksti, jäi käyttämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten, monta kivaa punaista vaatetta on jäänyt jonkun kukka- tai enkelitekstin takia ostamatta pojalle. Se ei jotenkin tunnu luontevalta, vaikka EHKÄ joku hawaii-teemainen kukkakuosi vois mennä. ...jos nyt muutoin sellaiset kolahtais.. ;D

   Poista