30.12.2014

Vinkkejä granaattiomenalle?Söin hienossa ravintolassa salaatin, jossa kohtasin ensimmäistä kertaa granaattiomenan siemeniä. Ihastuttivat kovasti.
Jokin aika sitten sain ensimmäisen oman granaattiomenani ja pienen hämmentyneen pyörittelyn jälkeen siitä syntyi hyvin simppeli omena-juustosalaatti. Oi, kun hyvää!

Sitä jäin miettimään, että olikohan niissä ravintolassa syömissäni siemenissä samanlaisia kovia murusia, kuin näissä? Vai oliko omassa omenassani jotain vikaa? Onko hedelmä teille tuttu ja osaatteko vinkata, kuinka tulla sen kanssa parhaiten juttuun?10 kommenttia:

 1. Mulla on etelä-eurooppalainen käly, joka tarjoaa joka visiitillä granaattiomenaa jossain muodossa. Tai no lähinnä aina sellaisenaan kaiken kanssa. Veljelleni ja itselleen hän tarjoaa tätä super-hedelmää desin päivässä. Sellaisenaan, tai salaattien ja lihojen vierellä. Jo hedelmän työstö lautaselle on melko sotkuista, mutta sen arvoista. Mainittakoon etten itse ole vielä koskaan hedelmää "kuorinut" enkä edes ostanut. Pitäisi kai. Mutta ei osu kaupassa silmään siellä kurkku-mandariini-banaani-rutiinissa :)
  Mutta siis, kyllä kysymykseesi. Kaikenlaista murua mäkin saan joka suutuntumalla. Rousketta, karheeta, pehmeetä, mehukasta, sileää. Ja tosi hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin peloteltiin, että kuoriminen on sotkuista. Niin kauan, kun yritin lusikalla, sotkinkin (eli ehkä yhden "purskahduksen" verran). Irrottelin loput näppärästi käsin, vaikka ilmeisesti vieläkin fiksumpia tapoja olisi, eikä sotkua enää tullut. Nuo muruset kyllä alkoi häiritä tätä sihtikurkkua niin, että taidan kehitellä pakkaseen heittämilleni siemenille jotain mehukäyttöä.

   Ihan hirveä määrä muuten tuli niitä siemeniä yhdestä hedelmästä, en olisi ikinä uskonut! Kaksi jälkiruokakulhollista! :D

   Poista
 2. Youtubessa on näppäriä videoita, miten granaattiomenasta saa irrotettua siemenet. Minä olen vähän soveltanut, enkä ihan yhtä huolellisesti tee, mutta sotkua tulee kuitenkin vähemmän kuin ennen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä tutustua, kun seuraavan kerran ostan! Kas kun ei tullut youtube mieleen, sieltähän löytyy vinkkejä kaikkiin maailman hankaluuksiin! :D

   Poista
 3. Yup, youtubeissa on hyviä videoita jotka näyttää kuinka saada siemenet pois hedelmästä. Ja kyllä niissä on aina ne kovat keskellä! Me täällä syödään yleensä niin vain. Ei ole mun lempihedelmä, mutta Josh ja muksut niistä oikein pitää, ja ne on tosi terveellisiä. Paljon antioxidants.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään siitä mausta ja siitä, että ovat tosiaan "superfoodia" (sanotaankohan teilläkin terveysruoista niin?), mutta ne "roskat" siellä sisällä vähän häiritsi tällä kertaa makunautintoa. Täytyy keksiä joku sopiva tapa käyttää niitä. Tai sitten opetella syömään niitä koviakin juttuja. ;)

   Poista
  2. Pitää niellä ilman puremista, haha.

   Poista
  3. (Ja joo, täällä puhutaan superfoodista.)

   Poista
  4. Jep, niin juuri. (Tai jos kukaan ei näe, niin sylkeä roskat pois. ;D)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista