1.6.2014

Kesäloimutusta takapihalla

Kesälomafiilis saavutettiin yllättävän äkkiä. Kaikki saivat hoidettua kiukuttelunsa päiväuniin mennessä, ja niiden jälkeen alkoi aurinko hiljalleen paistaa jokaiseen risukasaan.

Valitsen aina puutarhatyöt sen perusteella, mikä milloinkin sattuu kiinnostamaan, enkä siis minkäänlaisessa tärkeys- tai hyödyllisyysjärjestyksessä. Taannoin tällainen puuha, kuusenkerkkien poimiminen, johti koko päivän mittaiseen hauskaan projektiin siirappikeitosten kanssa. Tämänpäiväinen puuhani, nuotiopaikkaan kertyneiden käpyjen ja roskien polttaminen, johti loimulohi-inspiraatioon ja kesäpiknikkiin takapihalla. Maistui kaikille, sekä lohi, että itse piknik.

Pienimmäisemme on tosin paljastunut pitkävihaiseksi. Aamulla iskän kiukkuinen "Ei!" loukkasi syvästi ja sai aikaan sen, että pitkin päivää isän kiellot (ja välillä jopa katseet) väänsivät veistä haavassa. Yhdenkin kerran likka marssi kiukkuisena heinikkoon ja istahti mättäälle mököttämään (bongaa kuva). Hassu nainen.

Harmi, kun oon päättänyt julkaista muun perheen naamoitta, ilmeet olisivat olleet ihan parhaita! Sotkua, naurua, itkua ja pyllähdyksiä. Hilpeä ilta, joka päättyi veljen jalomieliseen tarjoukseen pestä siskon kädet vesiletkulla. Veljestä on tullut ihkaoikea Isoveli, joka surutta räkättäen kasteli hyväuskoisen Siskon. Ja Siskosta on tullut ihkaoikea Pikkusisko, joka ensijärkytyksen jälkeen kikatti katketakseen, eikä vielä likomärkänäkään olisi halunnut lopettaa.

Pakko laittaa tämmöinen valtava kuvapläjäys. Pahoittelen, jos tökkii. Mut haluan näyttää ja hihkua, kuinka kivasti ja värikkäästi meidän loma tuolla takapihalla alkoi.


2 kommenttia:

  1. Ihania kesäkuvia! Loimulohi on kyllä kesän paras herkku! Ps. Liityin muuten lukijaksi,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on! :) Ja kiitos, ja kiva kun liityit! Heti huomasinkin, että oli uusi lukema lukijalistalla. Mukavaa! :)

      Poista