15.6.2014

Käsityöfestareilta poimittuaTällä viikolla oon ravannut harva se päivä käsityöostoksilla. Ensimmäisellä kerralla mukaan lähti vain idea. Toisella kerralla katsastin tarjonnan ja jäin jatkokehittelemään ajatusta. Toki kassikaupalla jäi kaupungilta muita käsityöfestivaalitarjouksia, kuten käsin kudottu huivi (ovh 170 €) kympillä ja laatikollinen alenappeja. Niin kuin karkkikaupassa ennen vanhaan: markalla noita, ja sit kaks tollasta.

Tekniikka, jonka erään mallin pohjalta keksin ja kehittelin, oli aivan omasta päästä, mutten usko, etteikö se olisi jo jonkun nimeämäkin, olemassa oleva tekniikka. Niin simppeli ja hauska. Katso kuvista ja nimeä mulle, jos tiedät. Siellä siis kulkee puuvillalankavirkkuun lomassa trikookude ja lopputulos näyttää vähän kudotulta. En kerro vielä, mitä valkoisesta on tarkoitus tulla. Sinisestä tuli kylppärin matto, koekappaletyyliin ihan muikulainen tosin. Muttei haittaa, koska innostuin tekniikasta niin, että koko mattotarve unohtui, ja haluan vain saada tuon valkoisen inspiraation etenemään. Siksipä lopetankin bloggailun tältä erää tähän ja siirryn takaisin virkkaamaan.

4 kommenttia:

 1. Hei, tämähän näyttää tosi hauskalta! Vielä hauskemmalta mitä osasin siinä ideavaiheessa päässäni nähdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja tätä on hauska tehdä! Helppoa ja ihan riittävän nopeaa. :) Vähän kyllä tuntuu jo käsissä ja hartioissa... ;)

   Poista
 2. Hih, mä oon virkkaillut viimemmäksi vähän samankaltaisia, vaan pienemmällä kuteella. Ja olis kyllä kaivannut tuollasta isompaa, mutta ei siihen virkkaushätään löytynyt. Tekniikan nimeä en tiedä, mutta sitä letkuversiota aion joskus kokeilla, siis sellaista, että kuteella virkataan ja ohutmuoviletku jää sinne väliin tueksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, kiintoisa idea! Haluan nähdä sekä sen, että noita, mitä nyt teet! :) Kesäkäsitöitä blogiin! :)

   Poista