10.12.2013

Pieni villahame

Viimepäivien pikkuprojektina puikoilta putkahti pieni villahame. Eli helppoa puettavaa Neiti Minä Itselle. Väriyhdistelmä näytti kerällä vähän ontuvalta, mutta valmiina tuotoksena varsin miellyttävältä. Kuviota tein taas kerroksen kerrallaan, ja saatuani vähän etäisyyttä valmiiseen kuviostoon, se näyttääkin ihan riittävän tasapainoiselta. Tehdessä puntaroin koko ajan, pitäisikö purkaa ja tehdä tietyt kohdat eri tavalla.

Todiste siitä, ettei hame hidasta menoa.
Tv-tason päällä vauhti hidastuu sen verran, että kamerakin pysyy perässä.
(Väri ja kontrasti vähän vääristyivät ikkunan edessä.)
Miten saisi tällaisen reunan pysymään suorana? Vinkkejä?
Olisiko pitänyt tehdä leveämpi reunus vai riittääkö sumuttelu ja tasossa kuivaaminen?
(Mikä tämmöisen reunuksen nimi muuten on?)12 kommenttia:

 1. Me tehtiin ala-asteella tollanen reunus lapasiin ja sieltä mulle on jaäänyt muistikuva, että olis joku hiirenkorvareunus. Google ei kuitenkaan moista tunne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiiri muuten kuulostaisikin semmoiselta otukselta, jonka mäkin oisin tuon asian yhteydessä kuullut! Mutta ei google mullekaan tuonut vastausta näillä. Pykäreuna -nimeen törmäsin, mutta se on kyllä aika tylsä nimi, enkä oo edes varma, tarkoitettiinko sillä tuota.

   Poista
 2. Voi, kuinka kaunis! Miellyttää mun kirjoneuleisiin vihkiytynyttä silmääni. En muista reunuksen nimeä nyt, mutta voin kaivaa kotona Suuren käsityökirjan 2/3 ja etsiä sen, sen verran rupes häiritsemään, ettei muista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos! Mäkin tykkään kirjoneuleista VALMIINA, mutta tekeminen ei oo tätä ennen hetkeen houkutellut. Joskin nyt totesin aika kivaksi vaihteluksi kaikelle muulle viime aikoina tekemälleni. :) Kuulostaako toi "pykäreuna" susta tutulta?

   Poista
 3. Onpa suloinen hame! Ja ihanan harmoninen väriyhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aloin jo haaveilla näistä väriyhdistelmistä muitakin juttuja, mutta kerät kyllä hupenivat sen verran, ettei mitään kovin mittavaa synny (ilman lankakaupoilla käymistä ainakaan). ;)

   Poista
 4. Kauneimmat käsityöt nimesi sen hiirenhammasreunukseksi. Ei silti kuulostanut tutulta. Ehkä rakkaalla lapsella on monta nimeä.

  VastaaPoista
 5. Meillä tunnettu nirkkoreunana
  -r

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nirkko mullakin kävi mielessä, mutta jäin sitten epäilemään, kun virkkauksessa on nirkkoreuna. Että olisiko tämä sittenkään saman niminen, kuin se. No, kuten yllä todettiin, ehkäpä tällä on monta nimeä. :)

   Poista
 6. Luulin vastanneeni jo aiemmin, mutta oli varmaan asiaton viesti ja poistit sen... Kerroin siis vain, että itelle tein kans joskus yhteen mekkoon tuommoisen reunuksen, joka ei pysy aloillaan, vaikka mielestäni tein riittävän leveän reunuksen, mutta ei se varmaan sitten ollut. Eikä auttanut kostutus+silitys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, en oo kyllä bongannut/poistanut sellaista kommenttia. :D Nyt se on tuolla kuivaneena kostutuksen jäljiltä ja vielä pysyy nätisti sileänä, mutta luultavasti rullaantuu in action. Auttaisko siinä joku silmukoiden vähentäminen reikäkerroksen tienoilla tms? Tai joku "kiristysviritelmä" kujassa, joka tuonne taitokseen jää? No, tuskin asia vaivaa pitkään, kun hameesta tuli niin justi, että mahtuu ehkä viikon päälle. ;)

   Poista