29.12.2013

RöyhelötaskupöksytMuistatteko, kun joitain kuukausia sitten levitettiin Serkun kanssa ompelukoneet ja kankaat pitkin taloa ja ideoitiin? Yksi suunnitelma sai tuulta siipien alle ja tein tyylistäni poiketen jopa lakanakankaasta kokeiluversion (miettien samalla, että olisinpa heti hurauttanut käyttökelpoisesta kankaasta, kun näytti onnistuvan ihan kivasti) ja niiden pohjalta oikein kaavan, jonka annoin Serkkuselle mukaan. Myöhemmin sitten väkersin Tyttärelle tämmöiset röyhelötaskupöksyt. Nilkkoihin on huristeltu alalankana kuminauhaa käyttäen 5 saumaa. Hyvin pysyvät paikoillaan ja näyttävät kivoilta! Isommassa mallissa mittasuhteet tasoittuvat vähän, ja röyhelöt jäävät pikkuisen kauemmas toisistaan. Toki olisin voinut tehdä näistä taskuista himppusen pienemmät ja röyhelöistä puoli senttiä kapeammat... Mutta hauskalta näyttää näinkin. Tosin kaikista zoomailuistani huolimatta taisin leikata yhden taskun eripäin, ja velour heijastaa siinä toisin...

En halunnut esitellä housuja ennen toisen ompelijan tulkintaa, johon halusin olla vaikuttamatta. Tämä postaus onkin odotellut luonnoksissa kaksi kuukautta, kunnes tänään näkyi Rakkaudellta tehty -blogissa Eenamaaritin housut. On siis aika julkistaa omani. Onneksi kuvasin pöksyt heti tuoreeltaan, sillä ovat olleet niin kovassa käytössä, että lahkeen kuminauhakin on yhdestä kohdasta pienesti ratkennut. Taisi kuitenkin olla tekovirhe, ja muuten tuntuvat kestävän käytössä oikein hyvin. Ja hyvin ovat pysyneet kasvussakin mukana, kun lahkeensuun rypytys mahdollistaa käytön vähän suurenakin.

Aika samanlaiset näistä Eenamaaritin ja mun housuista tulikin, väriä myöten. Muutama yksityiskohta tehtiin toisin, mutta niistä ja kokoerosta huolimatta ovat hauskasti kaimat.
4 kommenttia:

 1. Hauskat! Tuli kyllä aika samanlaiset, vaikkei yhdessä tehtykään. Taskuröyhelöt tosiaan meni eri kohtiin, mutta sepä ei menoa haittaa. :) Kivat on teidänkin neitin housut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just vielä vertailin näitä, ja seuraaviin housuihin tekisin kiristyksen lähemmäs lahkeensuuta, niin ku sulla. Noi jää helposti kantapään alle, eikä muutenkaan näytä siltä, miltä visioin. Enemmänkin vain suunnitteluvirheeltä. (Sehän se juuri onkin.) ;)

   Poista
 2. Hei! Nuo housut on meilla!!! :):):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hauskaa! Voiskin taas tehdä tällä tyylillä isommille housut! 😊

   Poista