22.12.2013

Simppeli joulumekkoLuin joku aika sitten Uusi Kuu -blogista postauksen, jossa hehkutettiin jouluksi hankittua trikoomekkoa. Aloin heti haaveilla itselleni jotain vastaavaa päällepantavaa: helppoa, yksiväristä, rentoa, silti tarvittaessa juhlavaa. Kun sitten sattumalta pääsinkin juuri siihen kangaskauppaan, johon mulla oli lahjakortti, oli inspiraatio valmis toteutettavaksi (vaikka koneet oli jo kerran ängetty joulusiivousmielessä kaapin perukoille).

Ostin harmaata jämäkkää jerseytä ja leikkelin summanmutikassa toisesta mekosta jonkinlaista mallia ottaen. Ja hyvä tuli, vaikka vähän epäilin, että voiko noin helposti ja nopsasti onnistuakaan. Tästä tuli juuri sellainen, kuin piti: rento, helposti päälle asettuva, muodossaan pysyvä ja muunneltava. Tätä voi asustaa pitsikauluksella, koruilla, jakulla, vöillä, sukkahousuilla, ja miksei vaikka housujen parinakin mene. Jee, oon tyytyväinen! (Vaikkei kuvat nyt annakaan tästä kovin hyvää kuvaa. Varsinkin, kun malli oli ammattitaidoton ja laimea. Oli pakko piilottaa lopputulos osittain photoshoppausten alle.)

Kerroin muuten mr Piille asusuunnitelmastani, jonka inspiraationa oli "simppeli trikoomekko, jossa oli pitsikaulus". Hän jäi odottamaan jatkoa, ja kun ei tullut, hihitteli kummissaan, että "eikö muuta?" En meinaa oppia, ettei mekon ja hameen ero oo miehille, tai ainakaan tälle omalleni, yhtään sen selkeämpi, kuin vaikka kamman tai harjankaan...

2 kommenttia: