24.10.2013

Äiti, sattuu!Useimmiten oireiden googlailu vain lisää huolta jo ennestään murehduttavassa tilanteessa. Jokainen vaiva on vaarallinen ja merkki jostain vakavasta. Tai ainakin voi olla. Ja vaikka voi olla myös, ettei ole merkki yhtään mistään, jotenkin sitä alkaa aina uskoa siihen pahimpaan. Tästä syystä kaartelin vähän aiheen yllä ennen googlelta kysymistä. Mutta onneksi kysyin, sain täydellisen vastauksen, joka nyt jälkikäteen tuntuu aivan ilmiselvältä. Olin unohtanut tällaisenkin asian olemassaolon: kasvukivut. Ja vaikka tuskaisena vaikeroiva uninen lapsi on surkea näky, nyt mut valtasi kumma hymyolo. Kasvukipuja. Minäkin muistan vielä omani, ne konkreettiset ja ne henkiset.

Minun lapseni kasvaa isoksi.

Vau.

Apua.6 kommenttia:

 1. No olen pohtinut ihan samaa, tyttö kaksvee osaa sanoa että sattuu, muttei kohdistaa että mihin. Juuri tuollaista iltakipuilua on ollut, kasvanut aina vauhdilla ja nyt melkein kolmevuotiaan pituinen. Eipä ihme jos särkee :/
  Googlesta kun katsoo niin aina on kyseessä kuolemantauti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla oli ihan ekoina äitiviikkoinani googlauskielto. Mr Pii googlasi tarvittaessa mun puolesta ja suodatti sieltä todennäköisimmät syyt milloin millekin vaivalle. ;) Mutta tällä kertaa tosiaan löytyi hyvä ja helpottava vastaus. Eilen tuli vielä toinen samanlainen yöitku (pitelee siis jalkojaan, muttei osaa selittää tarkemmin, varsinkaan, kun en oo varma edes herääkö kunnolla), mutta eipä siinä mua tieto auttanut mitenkään kivun helpottamisessa. :( Piti vain yrittää rauhoitella, ettei hepuloi kovin massiivisesti ja herätä koko taloa...

   Poista
 2. Eilen jus telkkarissa sanottiin, että kasvukipuihin auttaa parhaiten rauhoittuminen/rauhoittelu ja kevyt hierominen. Ja siis mihin vaivaan nää ei auttaisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mikään vaiva ei todellakaan parane, jollei ensin rauhoitu. Parhaan härdellin saa aikaan hätääntymällä ja panikoimalla, kun johonkin (tai itseen) sattuu.

   Poista
 3. Tai jos sillä on suonenveto,pitää antaa jotain suolaista,sipsiä tms.Mutta kyllä kasvukivut on kurjia ja yleensä aina öisin tuntuvia.voiko noin pienelle laittaa icepooveria tai sit kaurapussia lämpimänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suonenvedoiksi olin aiemmin ajatellut (tai sitten aiemmin niitä olivatkin?), mutta jotenkin nyt alkoi epäillyttää, ettei oliskaan niitä. Kun luulis pienellä lapsellakin vaiston sanovan, mikä asento siihen tuo helpotusta ja mikä vaan lisää tuskaa, ja jotenkin käytös ei siis ollut siihen tuntemukseen sitten kuitenkaan sopiva. Eikä suolat ja vedet ja venytykset auttaneet. (Vaikka niiden tieteellisestä tehosta netti ainakin oli montaa mieltä.) Icepower kuulostaa vähän hurjalta, mutta kaurapussi vois olla ihan hyvä? Toki toistaiseksi noi kiputilat on kestäneet just ton 10-15 min ja sitte menneet kokonaan ohi, joten on varmaan se ja sama käyttääkö sen ajan kaurapussin etsimiseen ja lämmittämiseen vai sylissä pitämiseen ja hieromiseen. :)

   Poista