5.1.2017

Kätevät sukkahousut ja näppyläkyttä

Esikoisen ollessa muistaakseni vajaa 2-vuotias oli lähipiirissä tarjolla vesirokkoa. Alkoi armoton näppyjen kyttääminen. Välillä arvelinkin taudin iskeneen, mutta aina näppy paljastui naarmuksi tai joksikin muuksi. Kyttääminen jäi kuitenkin vahvasti päälle ja jatkuu edelleen, vaikken pyrikään vesirokkoa löytämään (aina), ja vaikken sinänsä näppyjä vaarallisina pidäkään. Silti ne joka kerta ilmestyessään ihmetyttävät. Itse kun en tapaa reagoida näppylöin moniinkaan asioihin. Ja lapset näköjään näppyilevät koko ajan ja milloin mistäkin (yleensä selvittämättömästä) syystä. Flunssista tulee näppyjä, lääkkeistä voi tulla näppyjä, jotkut ruoka-aineet aiheuttavat niitä, samoin ötökät, hiki, ja jopa aurinko. Näin nyt jotain äkkiseltään kootakseni kokemusten pohjalta.

Äitikavereilleni ovat tuttuja keskustelut ja whatsapp-viestit, että "katsopas näitä näppyjä, mitäs näistä sanot?" En kuitenkaan arvannut olevani niin ilmiselvä kyttäämisissäni, että keskimmäisen suusta kuulin seuraavaa:

"Äiti nää likkinäiset sukkikset on oikeesti tosi kätevät, kun näistä näkyy niin paljon ihoa! ...Näkee heti, onko näppylöitä!!"

Tjooh. Niin näkee. Ei ollut. Pienemmällä siskolla sen sijaan on, isohkolla alueella navan vasemmalla puolella. Ilmestyi reilu viikko sitten (?) ja lehahtelee välillä railakkaammaksi ja välillä häilyy kokonaan pois. Ei siinä mitään, mutta nuo eilen ja tänään kolhuitta ilmestyneet pienet pyöreät mustelmat ihottuman seassa vähän kummastuttavat. Joten onpa taas sopiva hetki lauseelle "katsopas näitä, mitä sanot?" Taustatietoina, että kuukausi sitten söi antibiootit korvatulehdukseen ja on sairastellut tässä 1½ kuukauden aikana oikeastaan koko ajan enemmän tai vähemmän räkäisesti. Lisäksi näyttäisi reagoivan naamanäppylöin joihinkin ruokalajeihin. Muutenkin neuvolalääkäri arvioi ihoa jokseenkin atooppiseksi.Ja no niin. Nyt kävi sitten niin, että sensuuri (mies) iski, ja veti valokuvan pois julkaisusta. Joudutte tyytymään piirrosversioon, ja oikeasta joutuvat kärsimään taas whatsapp-ihmiseni. Mutta varoitan (mm. sinua, Mr Pii), että myöhemmin luvassa on vielä toinenkin, mielestäni hyvinkin kiinnostava näppyaiheinen teksti, ihan oikeine kuvineen. Semmoinen vinokasaiheinen hehkutus.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti