9.8.2018

NukutusvinkkiEnnen tuli julkaistua blogissa ytimekkäitä, lyhyitä oivalluksia, ajatuksenpätkiä ja ideoita, nyt menee aina kuulumisten kertaamisen kautta maratoniksi.

Siispä entisaikojenkaltainen nopsa vinkki tähän väliin:

Jos lapsella (tai miksei isommallakin) on vaikeuksia nukahtaa, kokeile taustaääneksi valkoista tai pinkkiä melua! (Youtubesta white noise / pink noise.) Luulen, että hämmästyttävän nopeasti rauhoittava teho perustuu siihen, että nukahtaja voi hellittää huomionsa. Ei tarvitse yrittää pinnistellä kuulemaan, mitä muualla tapahtuu. Jokin kohta aivoissa sammuu ja uni tulee huomaamatta.

Tänään päiväunille nukahtivat kainalokkain ihan pikkuhetkessä kiukusta kiljuva Miuku ja nukuttamaan mennyt mr Pii. (Toisen kyllä hätyytin hereille siivoushommiin.)

10 kommenttia:

 1. Oli pakko käydä kuuntelemassa tuota noisea.
  Ja sehän kuulosti aivan samalta kuin telkkarin suhina telkkariohjelmien loputtua silloin joskus aikoja sitten, kun oli vaan kaksi kanavaa ja aina ei tullu ohjelmaa: vaan sitä muurahaisten taistelua ja virityskuvaa oli tarjolla aina jossainvaiheessa.

  Mä uskon tuon säännöllisen kohinan tai tasaisen melun voimaan myös töissä: meillä humisee ilmastointi, tietokoneet, lämmitys...joskus juttelee äiti ja hoitaja taustalla ja kun se ääni on tarpeeksi tasaista, on se melkein kuin olisi hiljaista. Ja se peittää alleen yksittäiset oven kolautukset, terävät äänet, vieraan puheen...

  -akka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo samaten näen aina päässäni lumisateen, kun kuuntelen tuota kohinaa! :D Joku taika siinä on, ja muistan kyllä ihmisten muinoin puhuneen sen lumisateen käyttämisestä unimusana. :D Luonnonäänistä sateen ropinassa kattoon on jotain samaa rauhoittavaa. Lisäksi siinä tulee samalla se ihana lämmön ja kiitollisuuden tunne siitä, että mulla on katto pääni päällä. Jotenkin niin kokonaisvaltaisesti rentouttavaa!

   Poista
 2. Toimii! Meillä on ollut käytössä säännöllisen epäsäännöllisesti. Etenkin Bonskun vauva-aikana ja nyt joinain öinä. Imuri toimii myös, mutta on vähän epäkäytännöllinen verrattuna youtubeen tai vartavasten tehtyyn sovellukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta imurista muistan kuulleeni myös! :D Itse en oo koskaan ollut kovin innokas imuroija, joten nää kohinavideot sopii mulle paremmin! ;D

   Poista
 3. Sofialla oli ihan oma suhinakone pienena :) Toimi meilla tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, suhinakone! :D Mikä se siis oli? Oikeinko siihen tarkoitettu laite? :D

   Poista
  2. Ihan oikeasti sellainen pieni kone, mista sai saataa erilaisia suhinoita (sadetta, valkoista suhinaa, oliko siina imurikin???) ja voimakkuutta myos. Sofialla oli se paalla joka unilla pitkan aikaa, en tietenkaan uskaltanut olla kayttamatta kun sen taian keksin!! (aloitettiin puhelimella, mutta sitten oli addiktilla aina puhelin pois kaytosta neidin unien ajan.. eihan se tietenkaan ollut OK..) Lopetettiin suhinat, kun mieheni unohti laittaa koneenn paalle ja uni tuli silti. Heh. Joskus on huonosta muistista apua!!

   Poista
  3. Haha, tuo on kyllä vakava ongelma, että puhelin on poissa pelistä nukkumisen ajan! :D Tosin meillä vain nukahtamisen, mutta silti.

   Poista
 4. Kiitos vinkistä! Milli-koiralla on ollut vaikeuksia sopeutua tähän, että ollaan päivällä kotona yhdessä. Se haukkuu tosi paljon, kun kuulee kaikkia ääniä (ikkuna on auki, se on ehkä se outo asia sille), ja mun pitäisi saada lukea! Laitoin sille Spotifyn päälle ja sieltä soittolistan valkoista melua, ja koira rauhoittui edes vähäksi aikaa.

  VastaaPoista