8.6.2018

Rimmaavat siskoksetOnko teillä ihmisiä, joiden kanssa tavatessanne usein mätsäätte yhteen? Meillä on siskojen kanssa useita kertoja mennyt hyvin hilpeästi yksiin. Toisista tietämättämme ollaan vanhemman pikkusiskon kanssa ostettu paljon samoja vaatteita ja esimerkiksi parit samanlaiset kengät.

Muistini mukaan ensimmäinen tällainen aikuisiän tahaton samistelusattumus kävi, kun menin joskus silloiseen Siskolaan Tampereelle. Tavattiin ostoskeskuksessa. Molemmilla oli jalassa ne samanlaiset Sievin maiharit, farkut, tumma saman mallinen villakangastakki, johon kiinnitettynä kummallakin samanlainen kukkakoriste ja reput selissä. Oliko peräti tukkakin molemmilla sivuletillä? Veikkaan, että ohikulkijakin olisi saattanut tunnistaa meidät sisaruksiksi. Silläkin kertaa.

Nyt, kun pienempikin pikkusisko on kasvanut aikuiseksi, on hänkin liittynyt sattumasamistelukuoroon. Lankakerhossa rimmataan useinkin, ja yhdellä kerralla otettiin oikein kuvatodistusta: Kaikilla kun oli niin sopivasti yllä paidoissa, takeissa ja repuissa yhdistelmiä kirkkaista pääväreistä ja vihreästä.


Tänään tavattiin yhdessä tapahtumassa ja taas rimmattiin: tummien housujen parina oli jokaisella tennarit ja tennareidensa värinen yläosa. Aika hauskaa. Simppelisti samanlaista. En tiedä, olisiko kukaan muu sadasta paikalla olleesta rimmannut kanssamme samoin. Tai ainakin on hauska ajatella ja vahvistaa omaa kuvitelmaa, että meillä olisi jotain telepaattista tai muuta jollakin kutkuttavalla tavalla mystistä samankaltaisuutta, mikä ohjaa pukeutumaan toistemme tavoin.

Onko teillä rimmaavia kavereita tai siskoja? Kertokaa, millaisia asusattumuksia teille on käynyt?4 kommenttia:

 1. Valitsin aikanaan ihanan vihkisormuksen. Mieleistä ei meinannut millään löytyä, aina oli mittasuhteet joinkin väärin. Löysin kuin löysinkin lopulta mieleisen. Muutaman kuukauden häiden jälkeen silmät sattui siskon sormukseen: Samanlainen! Sisko kehotti katsomaan myös äidin sormusta.
  Tässä lienee kyse alitajunnan valinnasta ja mielikuvasta millainen sormus on. Mutta on se silti aika samistelua valita samanlainen sormus samalta valmistajalta sukupolvesta toiseen.

  VastaaPoista
 2. Meillä on usein tismallen samanlaisia vaatteita siskojen kanssa! Vaikka ollaan luonteiltamme täysin erilaiset, mutta jossain natsaa samistelu. On ollu tilanteita, joissa toinen vetää tismalleen saman vaatten kassista esitellessään löytöään tai puhelimessa räkätetään toisen kuvaillessa, että saman ostin minäkin! Vanhimman siskon kanssa meillä on useammat, tismalleen samanlaiset ulkoilupuvut ollut jo teinistä!
  Velipoika tulee leikkiin mukaan tavaroiden kohdalla: sama astia, sama kaappi. Huutokaupassa kiinnostuksenkohteet oli niin samoja, että pakko sanoa toisille mitä aikoo huutaa, ettei kilpailla toisiamme vastaan.

  Mutta on helppo vinkata toisille, jos löytää jotain hauskaa, että hakekaapa sieltä. :D

  -akka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😄😄 Voin kyllä kuvitellakin, että teille just vois käydä samoin! Se on kyllä hauskaa! Enkä muista tosiaan, että kavereiden kanssa kävisi koskaan tuollaisia sattumuksia. 😄

   Poista