14.2.2018

Lankakerhoa töissä ja vapaa-ajallaOon opettanut oppilaille neulomista. Asenne- ja mielikuvakasvatus on tässä kohtaa mielestäni tärkeä prioriteetti. Siispä olen kehitellyt neulomistunnit ompelukerhoteeman ympärille. Yhden pöydän ääreen kokoontumista ja teen ja kaakaon keittämistä. Kovasti ovat lankavastaisetkin neulontapäiviä nyt odottaneet! Ja on siinä kaakaojauheen seassa saatu silmukoitakin tehtyä.

Ja siis sitähän meidän lankakerhokin on: hyvä syy kahvitella kavereiden kesken! Tosin jostain syystä meille on kehittynyt myös varsin yllättävä perinne, jolla myös olisi voinut houkutella nuorisoa kudinten pariin: kiroilu. Taisi tarttua aikanaan kahvilan naapuripöydän teineiltä, kun vähän kukkahattuinemme matkittiin heitä.

Emme juurikaan hätkähtäneet, kun sisko tänään laittoi lankaväelle viestiä, että tulee vitun myöhässä. Koitettiin keksiä itse vähän vielä rumempia sanoja omiin vastauksiimme. Hän ei tosin ollut niitä vielä lukenut, kun sitten saapui iloisesti todeten, että just sen vartin oli myöhässä, minkä arvelikin. ...vartin...?

...Vartin auto correct.

Hyvää ystävänpäivää!
6 kommenttia:

 1. Hahaahaaa! Vartin, niinpä tietenkin 😅

  VastaaPoista
 2. Heh, meidänkin koulussa on ollut ompelupiirimeininkiä. Aika ajoin ihana köksämme tekee kahvia ja pullaa neulonnan tai höyläämisen lomaan 😉 Odotettuja hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, pullaakin vielä, ihanan kuuloista! 😍 Näistä syntyy kivoja koulumuistoja. 😊

   Poista
 3. Itse tarjoilin tänään ruotsin tunnilla donitseja ja lauloimme "jag vil har munkar, munkar, munkar med hål i". Mukavuus motivoi yrittämään vähän enemmän.

  VastaaPoista