5.2.2018

Hurja herätys
Aina kun luulee jollain lailla osaavansa (jopa pitkästymiseen asti) ennakoida puolikkaansa toimintaa, sitä saakin pahemman kerran yllättyä.

Viime yönä heräsin täydestä unesta touhukkaaseen letin kopelointiin. Mies kaivoi pääni alta hiuksia nyrkkiinsä. Ihan virkeänä ja tohkeissaan. Ensisäikähdykseeni vastasi tyynenä, että yrittää saada kaikki hiukset sieltä käteensä. Yritin koota adrenaliiniryöppyyn sekoittuneita unisia ajatuksiani. Että mitä *****? Tiivistettynä seuraavat viisi minuuttia etenivät näin:

- No ei kun piti kerätä noita hiuksia.

Ai miks?!!

- No kyllähän sä nyt tiedät! Kun... kun.. hehe.. no en mä nyt jaksa selittää.

Eiku nyt selität!! Mua pelottaa! Miksi sä naurat mulle?

- No siis... Noita... Eiku miten tää nyt on niin vaikee selittää? Hehe. Siis kun.. Kun... Öh... En nyt jaksa selittää.

Selitätpäs! Mulla tulee paniikki!!

- No ei ku kyllähän sullakin nyt on noita ollut. Noita... noita hiusten keräämis... kilpailuita.

Öö... Et taida olla hereillä?

- Oon mä, heheh, miten tää nyt on muka hankalaa? (Kyljen kääntäminen ja kuorsausta.)

Itse valvoin silmät lautasina puoli tuntia. Unisekopää jatkoi hihitellen uniaan viereisellä tyynyllä.


4 kommenttia:

 1. Makeimmat naurut pitkään aikaan! Anteeksi vaan :)

  VastaaPoista
 2. Täälläkin tää nauratti jälkikäteen, mutta yöllä olin kovasti järkyttynyt. 😂

  VastaaPoista
 3. Mulla asuu kanssa samassa sängyssä yösekopää. Se kikattaa (kyllä, niinku tyttö) täydessä unessa ja saattaa puuhata kanssa jotakin pösilöä.
  Joskus se varasti tyynyn multa ihan vain repäisemällä sen mun takaraivon alta ja hinkkas sillä tyynyllä seinää. Ja kun ei saanutkaan sitä työnnettyä naapuriasunnon puolelle TIILISEINÄSTÄ LÄPI, niin paiskasi sen lattialle ja totes vaan p*e. Joskus otti mun peiton ja selätti sen omalle puolelleen lattialle ja jatkoi tyytyväisenä omia uniaan.

  Ja keskustelut on just yhtä järkeviä! Hänen "kyllä sä ny tiät, hihhiii, noh, se, mikäs se nyt olikaan, hihhihhiiii, tyrsk" vastaan mun "en minä tiedä, sano nyt", ennenkö tajuan puhuvani unipukin kanssa. Keskustelu päättyy aina ukkelin "älä aina kysele/ mitä sä aina kyselet" tuhahdukseen ja mun yöunien katoamiseen.

  Onneksi ei hetkeen oo kukaa rosmonnu multa kumpaakaan...

  Akka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa NIIN tutulta! :D Tässä oli pitkä seesteinen aika tässä suhteessa, mutta lapsiperhearki aina ajoittain tarjoaa ylikierroksilla käyvän nukkujan muodossa jännitystä yöhön! Ylityötuntiset kesätyökuukaudet ydinvoimalassa ja armeija-aika on olleet unissasekoilijan (ja sellaisen kanssa nukkujan...) kulta-aikaa. :D

   Poista