25.1.2018

Pieni kurkistus Miukun maailmaan
Tässä on Miuku, 2 v 7 kk, laulamassa lempilauluaan "Praaam praam". Eli Crazy Frogia. Viihdyttävä näky.

Miuku on muutenkin hilpeä nyt, kun se on vihdoin alkanut höpistä enemmän. Vaikka kirjainvalikoima on ollut kasassa jo pitkään, menee sanat usein sekaisin. Torkkali tarkoittaa olkkaria ja rynttäsit synttäreitä. Riikulin keksin lopulta tarkoittavan liukuria. Tänään puhuttiin pitkään katakaskuista, eli takataskuista. Itse hän ei huomaa sanoissaan vikaa.

Ei ymmärrä myöskään eroa todellisen toden ja kokemansa toden välillä. Se on vähän söpöä. Hän vääntää mulle kirkkain silmin milloin mitäkin. Vaikka, että kengät on valkoiset, vaikka ovat ihan vitivioletit. Tai että hän saa nyt keksiä. Ja aina samalla keksityllä perusteella: "Iskä sanos!!" Vasta, kun isä vahvistaa värin violetiksi, hän tirskahtaa "Hups, anteeks" tai jotain muuta söpöä.

Eikä mitään hajua, mistä tuo turun murre tulee, jota hän aina sujuvasti imperfektissä käyttää. Turun tutut, kuka tunnustaa salaisen kielikoulun?4 kommenttia:

 1. :D tuo samainen laulu on eräiden, pian 4 vuotiaiden sukulaismukeloiden, suosikkilaululistalla!
  Tunnetaan vaan nimellä "dinnitz dinniz", tai jotakin sinnepäin. :D Saa aikaan järjettömän ilmamopolla ajovimman ja hirveän metelin!!

  Nämä pian nelivuotiaat on nyt sellaisessa "en ihan kaikkia sanoja vielä muista, mutta keksin uusia käyttötarkoituksen mukaan".
  Ja se on hauskaa!! :D Hirnun vähän väliä uusille oivalluksille.
  Maljakko taipui muotoon "kukanpidike". Sehän se on, muttei kuitenkaan.

  Ukkeli oli ollu kersapaimenes tuos pari päivää sitten ja yhtäkkiä jätkät oli kysyny, että "ootkos koskaan lypsäny".
  No eihän tuollainen cityboy ny oo lehemäänkää koskenu ku kerran eläissään, niin mitenkäs sitte lypsäny. Ukkeli oli sitte kertonu, että käytiin kattomassa kaverin robottinavettaa... niin siitä PAIKASTA nämä kaksi olis halunnu mennä sinne kanssa!! Aivan heti, siis mitä, lypsyrobotti, WHAAT!!! Ja kumpakaan ei ole sen enempää maalla asunut, kun esim sinäkään lapsena. *wink*


  -Akka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😂😂 Nuo on kyllä varmasti mahtava ja viihdyttävä kaksikko! Itse keksityt sanat niin parhaita. Meidän esikoinen kutsui pienenä kaikkea kiinni laitettavaa korkiksi. Kuten auton peräluukkua. 😉 Ja hupaisaa, että nuo teidänkin pienet tuntevat myös tuon musiikin historian klassikon! 😂

   Poista
 2. Meidän 2v pyytää kylvyn jälkeen:saisinko jo huivin! Eli pyyheen ;)

  VastaaPoista
 3. Ihan looginen! :D Nuo pitäisi kaikki heti kirjoittaa vauvakirjaan ylös, kun äkkiäpä ne unohtuu. Nyt, kun ne alkaa olla isompia, me miehen kanssa aina tapaillaan lapsille tarinoita, että "sä aina pienenä sanoit että... ei kun kukas niin sanoikaan, ja miten se nyt menikään..."

  VastaaPoista