22.1.2018

Hihhihhii, kun sattuu!
Viikonloppuna yltynyt niskakipu paisui tänään niin, että soitin itseni lääkäriin. Kaikenlaisten rankakipujen kanssa ikäni kärvistelleenä voisin sanoa, että nyt oli melko tiukat paikat. Kaikella lailla. Istuminen ja pään kannattelu tuntuivat mahdottomalta, saati että olisin pystynyt kääntämään päätäni! Huulet ja kieli puutuivat ja kipu vihloi kaulalla niin, etten välillä tohtinut hengittää. Semmoista. Voinette kuvitella olon tukalaksi.

Lääkäri tuikkasi niskaan kortisonipiikin ja käteen reseptipinkan ja fyssarilähetteen lisäksi loppuviikon saikkua. Kaiken kukkuraksi hän löysi siitä rätisevästä korvasta tulehduksen. Mua jotenkin vaan naurattaa! Välillä toki vähän itkettää. Nyt lääkittynä kuitenkin lähinnä naurattaa ja piristää.

Jotenkin oon niin hirveän onnellinen, että ennen henkistä katkeamista katkesin fyysisesti. On niin paljon helpompaa olla konkreettisesti kipeänä saikulla, kuin totaalisen uupumisen myöntäneenä.

Lääkäri määräsi mulle lepoa ja telkkarin katselua. Sopii. Auttanee siihen totaaliseen uupumukseenkin. Neulominen tosin kiellettiin, kääk!8 kommenttia:

 1. :D luin ensin, että NIELEMINEN kiellettiin ja nyt mun mielessä on kuva susta varomassa nielemistä samalla kun katsot telkkaa.

  Mielenkiintoista nähdä, meneekö rätinä pois lääkkeillä. Koska silloin nousee mielenkiinto (joo, me hoitajat ollaan tälläisiä), että mikä oli muna ja kuka kana.

  -Akka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oiskin traagista, jos nieleminenkin ois kiellettyä! Mä kun tarvin telkkarille seuraksi aina JOKO kutimet TAI evästä. Eli possutteluksi menee koko viikko! Ja kyllä katsoin lankakoppaa pitkin päivää kuin kuka tahansa vieroitushoidettava omaa huumettaan. :D

   Mielenkiinnolla myös odotan, että mikä on korvatippojen vaikutus korvaan. Tänään sitä on särkenyt, ja mietin tietysti, että meninkö lääkkeineni ojasta allikkoon, vai mistä nyt alkanut vihlonta kertoo. Mutta sikäli outoa kyllä, että tulehdusta ei viimeksi havaittu, kun samasta ongelmasta valitin. ;)

   Poista
  2. Mulla oli viime keväänä kivulias ja rätisevä tulehdus, jonka ekalle lääkärille mennessä lääkitsin buranalla piiloon. Toisen yön valvottuani menin uudestaan lääkäriin ilman buranaa ja johan löytyi tulehdus. Kuulemm se voi olla vaikea joskus huomata, niin pienestä kiinni.

   Poista
  3. Mulla ei oo juurikaan ollut tuo kipeä ennen diagnoosia (tosin nyt on pari päivää särkenyt ja kutittanut MOLEMPIA korvia), rätissyt vaan inhottavasti jo uskoakseni vuoden verran (?). Tai ainakin yli puoli vuotta. Vähän arvuuttelen, että liittyvätköhän nämä tulehdus ja rätinä välttämättä suoraan toisiinsa. No, nähtäväksi jää, alkaao helpottaa. 😊

   Poista