24.1.2018

Epämukavia lääkitsemistoimenpiteitä ja pieniä iloja saikulta





Vähän jo taipuu, kun varovasti yrittää! Katsokaa! Tänään sain itse laitettua korvatipat korvaan, eikä tarvinnut rimpuilla ja vikistä lattialla kyljellään muiden käsittelyssä. On muuten kamalaa se, kun se kylmä tippa plumpsahtaa korvakäytävään toisen laittamana. En ihmettele lasten toimenpidekammoja! Heti vaan, kun mahdollista, opettakaamme ne itse hoitamaan omat lääkkeen ottonsa ja varpaankynsien leikkaamiset!

No, 2,5-vuotias ei vielä osannut, vaikka yritin antaa siihen mahdollisuuden. Niinpä viime yönä tungin taas valitettavan puolivängällä ruiskulääkettä nieluun luullen lääkitseväni tulehtunutta korvaa. Selvältähän se näytti: Yöllä itki raivoissaan moneen kertaan ja aristi rajusti korvan ja niskan aluetta. Aamulla sairaanhoitaja kuitenkin totesi korvat terveiksi. Ja molemmat poskihampaat puhkeaviksi. Hups. Kas kun en tällä kokemuksella ollut taas osannut itse yhdistää oireita pisteestä pisteeseen. Kiukkua, yöitkuja, ruokahaluttomuutta. Ehkä jo sitä viimeviikkoista oksentelua, mitä tämä pienin on aina sitkeiden hammashommien aikaan tehnyt. Hups.

No, nyt vielä buranaa niskaan ja siitä äityneeseen päänsärkyyn, kahvikuppi käteen ja Netflixistä jotain kivaa. Taidan tänäänkin syödä papuja ja kaikenlaista muun perheen inhokkiruokaa. Ja oi, miten ihanaa onkaan ilostua pavuista ja muista pikkujutuista. Vai saako saikkulainen ilostella julkisesti?








2 kommenttia:

  1. Jatkovinkki jääkylmiin korvatippoihin:

    Lämmitä puteli käsien välissä pari minuuttia kädenlämpöiseksi. Se ei pilaa lääkettä, vaikka useimpia purnukoita käsketään säilyttää jääkaapissa ja lämmittäminen vie vaan hetken.

    Tipan laitto tuntuu potilaasta mukavammalta ja tärkein tekijä: viileä (siis jopa ihan huoneenlämpöinen lasketaan viileäksi) litku korvassa voi herkimmillä humpsauttaa tasapainoaistia niin, että siinä voi hetkeksi heittää huimaukselle. (Siksi etenkin mummoikäiset ja miehet :D kannattaa tipoitella pitkällään petillä.)

    Plus se kipuaspekti: lapsilla (ja miehillä varsinkin) saattaa kylmä tippa provosoida oikein tulehtunutta korvaa vieläkin kipeämmäksi hetkellisesti, suorastaan viiltää. Ei se lämminkään tippa ihanaa kipeään korvaan ole, mutta vähän edes miellyttävämpää.

    :) -akka-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki, kiitos! Mulla onkin heikosti korvatipoista kokemusta. Jokin etäinen muistikuva lapsuudesta tupsahti mieleen, kun tipat valui korvaan. 😭 Nää on tosin ihan huoneenlämpöisiä tippoja, joten sikäli ei huolta. Ja itse laitettuna edes hitusen tosiaan siedettävämpiä. 😉

      Poista