2.3.2018

Muutaman sauman nukenvaatemallisto


Miuku sai uuden vauvanuken. Taas. No, onneksi se sitten kyllä leikkiikin niillä.

Tämä sai nimekseen Paula (sukunimi on ilmeisesti Vanukas) ja se vietti ensimmäiset päivänsä pelkässä kylpypyyhkeessä. Superpakkaspäivinä oli ihan sietämätöntä katsellakaan sellaista, hrrr!

Tyttöjen  vanhoista vaaterisoista tuli Paulalle potkuhousut, haalari, housut ja lakki. Mekko tuli Miukun vauva-ajan kuolalapusta ja iskän vanhan t-paidan hihasta. Takin tein jämäcollegetilkusta ja sen karvareunus on rikkinäisen kintaan sisältä.


Oli hauska miettiä, että miten saisi säästettyä nepparikohdat ja resorit hyviin tarkoituksiin. Vihreän haalarin toisesta lahkeesta tuli yhdellä saumalla lakki ja toisesta kahdella saumalla housut. Pinkistä yökkäristä leikkasin palat hihansuusta kaulukseen asti ja Paulan haalarin tuli siten kolme uutta saumaa (ja kauluksen päärme). Vihreään potkariin olisi periaatteessa riittänyt kolme saumaa myös (ja lahkeiden huolittelu), mutta leikkelin vähän hutia ja piti viritellä enemmän. Mekko valmistui pelkällä pitsin kiinnityksellä, mihin meni noin minuutti neulauksineen. Takkia piti vähän kikkailla, että tilkut riitti. Rentoa, pientä, huolittelematonta ja nollabudjetin säätämistä. Virkisti itseä, Miukua ja varmaan kaikkein eniten Paulaa.

Tosin kuume Paulalla on näköjään noussut nakuilun seurauksena. Muut perheenjäsenet ovat olleet räkäaivastuksia lukuunottamatta terveinä ja lomalle suunnitellut touhut saadaan toteutettua suunnitellusti. Jee! Silti varmaan jatkossakin väitän, että me ollaan aina lomilla kipeinä. Anteeksi jo valmiiksi.
----
Edit: Pikaisesti väsätyt ohjeenpoikaset noihin haalareista tehtyihin. Taustalla iltapalaa vinkuvat lapset ja tekemättömät tuntisuunnitelmat, joten pahoittelen kökköyksiä. :D


9 kommenttia:

 1. Upeat vaatteet! Voisinko tuoda sulle muutaman vaatteen materiaaliksi, meillä Anna ja Ulla + barbit tarttis uusia vaatteita, mutta mun taito ja mielikuvitus ei riitä ompeluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo alemman kommentin pikkusisko kyllä vois askarrella? Voitte tulla vaikka meille joskus ja tehdään porukalla? :D

   Poista
 2. on kyllä komia vauva vaikka näyttikin ensin että vois olla Pauli.Hienoja vaatteita. tuo teidän pikkusiskokin vois taas ompelukonetta käyttää.

  VastaaPoista
 3. Siis wau! Just meidän pienempi peräänkuulutti sille kylpynukelle(?) vaatteita. Oisko ollut mahdollista saada vähän lisää kuvia? Tasossa? Tai sitten sama kuin Helillä, että saako lähettää vanhoja vaatteita ja nuken mitat? 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En taida luvata tehdä, kun mun inspikset on niin ajoittaisia, ettei niihin kannata luottaa. :D Hmm, kuinkakohan parhaiten ohjeistaisin, koitan kehitellä jotain pikimmiten! (Jollen unohda. :D Realiteetit pitää huomioida. Eilen unohdin lompakkoni marketin ruokapaikkaan parin kaupungin päähän...)

   Poista
  2. Kappas, tein tämmöiset räpelletyt ohjeet. :D

   Poista
 4. Hienoja tuli! :D Mulla ei ikinä riitä kärsivällisyys näpertää nukeille mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaan nykyään melkein koskaan riitä, mutta tuona päivänä tuli ihmeellinen energiapiikki! :D

   Poista