17.12.2012

Hyvä vai huono aamu?pe, klo 8:55

-Isäää!! Isää!! Isä! Isä! Isä!

Kiljunta ja huuto kajahtaa kirkkaasti, joskin selvästi vielä ihan keskeltä unta. Argh. Vauvakin herää, jollen hiljennä tuota. Käyn peittelemässä pojan ja luulen unien jatkuvan. Ei. Siellä se jo tepsuttaa olohuoneessa, ihan tyytyväisenä. Nähdessään mut alkaa kuitenkin sama vingunta, mitä osasinkin monen(kymmenen?) edeltävän aamun perusteella odottaa:

- Ei äitiä!! Isä! Missä isä on? Missä isä on? Minä tarvitsen isää! Minä tarvitsen isää! Ei oo isä töissä! Ei oo isä töissä! Ei oo isä töissä!

Pidän räkäisenä huutavaa lasta sylissä ja koitan hengenvetoväleihin hokea, että "on töissä, tiedät kyllä, nohnoh, kyllä se siitä, oos nyt hiljaa, ei nyt jaksais tätä samaa, joka aamu, nyt oikeesti, OLE HILJAA!" Voi äh, ei pitänyt korottaa ääntä. Toinen vähän pelästyy.

- Äiti. Äiti. Äiti. Äiti. Äiti. Äiti. Äiti. Äiti. Äiti. Äiti. Äiti.

Mitä? Mitä? Mitä? No? Mitä asiaa? Älä nyt höpötä. Ihan totta! Nostan sut pois jos et lopeta.

- Äiti. Äiti. Äiti. Äiti.

Tempaisen lapsen sohvalle viereeni. "Nyt kyllä lakkaat sanomasta tota, kun ei sulla oo mitään asiaa!"

- Äiti... Äiti... *nyyhkytystä*
- Minä haluan sanoa... Äiti.

Ja taas, ei pitänyt, voi itku mua. Otan syliin, sanon anteeksi, ja silittelen sydän pehmeänä tuota kyynelehtivää poikaa, joka painautuu mua vasten vielä vähän unenlämpimänä.

- Äiti..... Äiti..... Äiti..... Äiti. .... .... ... *nostaa päänsä*
- Haluan aamupalaa.

Oliko tämä nyt sitten hyvä vai huono aamu? 

2 kommenttia:

  1. On ilo lukea sun blogia, toivottavasti saan nauttia siitä usein :)! Kerrot niin hyvin omista fiiliksistä ja erityisesti tuo sun perustelu sille miksi haluat kirjottaa, kosketti ja laittoi miettimään. Välillä blogeja lukiessani huomaan että kirjoitukset käsittelee vain kaikkea positiivista ja kirjoittajien elämä vaikuttaa olevan jotenkin epätodellisen upeaa...Mut sä kirjotat ELÄMÄSTÄ et mistään "rinnnakkaistodellisuudesta", kiitos siitä ja jatka samaan malliin! Ps. Kuvia on aina kiva katella

    VastaaPoista
  2. Katsotaan, kuinka tämä ottaa tuulta alleen, kuinka innostun. Mutta on ollut kyllä tähän asti ilo kirjoittaa, vaikka jotenki kauheasti jännittää julkaista mitään. Varsinkaan muuta kuin epätodellisen upeaa. ;) Kiitos. :)

    VastaaPoista