12.8.2017

Viisi kynttilää vuosien takaa


Tänään on juhlittu viisivuotiasta. Sankari tälläytyi jo hyvissä ajoin ennen juhlia ja asusteita lisäiltiin pitkin iltaa. Ja hajuvettä... Ihana prinsessa, jolle päivä valkoisessa mekossaan ja huomion keskipisteenä oli toiveiden täyttymys.

Lempijuttu on jo kolmatta synttäriä Frozen, ja hauskasti vieraat olivat ottaneet huomioon topakan toiveen "kaiken täytyy olla elsaa". Etukäteen oli jo arvattu, että kakku on varmasti Elsa-kakku. Lampussa roikkui lumihiutaleita ja turkooseja palloja, ja kaikki mahdollinen oli saanut ripauksen sinistä ja vihreää elintarvikeväriä.


Vaikka saattaa taas kuulostaa, että teemajuhlia olisi suunniteltu ja värkätty pitkään, on totuus toinen: Pallot laitettiin kyllä jo alkuviikosta kattoon, mutta muuten kaikki on lonkalta vuorokaudessa kehiteltyä. Aamulla leivoskelin, mitä mieleen tuli. (Tarjoilut jäivät tosin kuvien ulkopuolelle näköjään.)

Paitsi ainiin, yksi juttu on tehty todella hyvissä ajoissa: kakkukynttilät olen ostanut ehkä 3 vuotta sitten odottamaan tätä päivää. Kaupan poistokorissa oli pojan nimi, jonka kynttiläkirjaimet uudelleen järjestämällä (ja yhden pois jättämällä) sain koottua keskimmäisemme nimen. Ajattelin silloin, että olisi hauska juttu, viisi kirjainkynttilää viisivuotiskakkuun. Tuntui kyllä naurettavalta ajatella niin pitkälle tulevaisuuteen. Mutta niin vain tänään toteutui silloinen ajatus. Hämmennyn. Liikutun.


Siinä ne vielä värkkäilevät yhden kuvan verran legojuttujaan yökkäreissä. Mutta piti saada pallotkin johonkin kuvaan. Viisivuotias ja seitsemänvuotias. Niin isoja, etten oikein voi uskoakaan.

Tänään ainakin itselläni ja kuopuksella on purkautunut uuden alkaneen arjen stressi. Pienin on itkenyt, kiukutellut ja kaivannut syliin. Itse olen huomannut ajatuksissani tänään takertuvani haasteilta tuntuneisiin pointteihin, jotka vielä eiliseen asti sain pidettyä draivin alla piilossa. Supersankariolo on vaihtunut "mä en sittenkään jaksa" -oloon. "Väsynyt mutta onnellinen" on ollut nyt enemmänkin vain "väsynyt".

Olo kuulunee asiaan ja mennee ohi?6 kommenttia:

 1. Hieno kakku ja ihana tuo tarina kakkukynttilöillä. Onnea sankarille.♥

  VastaaPoista
 2. Onnitteluja jälkikäteen!
  Ihan kohtuukauan pohdin tuota pojan nimeä, nimipäivälista viimein vinkkasi oikeaan. En vaan voinut luovuttaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D Eikä, olisin sen voinut kyllä paljastaa, kun tuo tyttären nimikin tuolta on tarkkasilmäisille poimittavissa. Mutta näköjään kysymys on viihdyttänyt (vai kiusannut?) muitakin, joten jätetään arvoitukseksi seuraavillekin. ;)

   Poista
 3. Minäkin mietin mikä nimi pojalla,ja faarille kerroin niin se ilomitti heti ,sitten muistin että olin sen nähnyt silloin kolme vuotta sitten.Hienot oli synttärit ja hyviä tarjottavia.Nyt saatte onneksi hengähtää seuraaviin synttäreihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon ne joskus tainnutkin näyttää! ;) Ja niinpä, puolensa tässä, että kesällä on kunnon juhlaputki ja sitten hiljenee pitkäksi aikaa. :)

   Poista