13.12.2013

Tikkuja ja raitoja



Tämänpäiväisille kuville löytyikin yllättäen ihan selkeä, hauskasti etukäteen suunnittelematon teema: tikkuja ja raitoja.


Ruoaksi tein lanttu- ja bataattitikkuja, leivitettyjen kanatikkujen ja kurkkutikkujen kaveriksi. Dippinä eräässä blogissa ihmettelemäni banaani-jugurtti-curry -dippi. Lasten kanssa sai vähän tehdä töitä, että uskalsivat maistamaan, mutta lopulta ainakin pienemmälle upposi oikeinkin hyvin. Isomman kanssa tuli tunnin (!) ruokailusession aikana pari "vooi vittu nyt" -ajatusta, mutten jaksa palata niihin kummemmin. (Ei sovi ruma sana tänne väliin kovin hyvin, mutta tämmöistä se elämä on. Yritän arjessani opetella ajattelemaan niin, ettei päivä mee pilalle yhdestä kurjasta ajatuksesta tai blogipostaus yhdestä rumasta sanasta.)



Itselleni paistoin salaa jälkiruoaksi torttutaikinatikkuja. Mätsäsi ihan vahingossa pääruokaan muotokieleltään. Sentin levyisiä suikaleita kierteelle, kananmunavoitelu ja raesokeria. Iiihania suupaloja, lehtitaikina on vain niin hyvää sellaisenaankin.


Päiväkahvilojumoni oli pehmeä ja lämmin, ja vahingossa ostamani pöytälamppu suloinen.

Oma vaatekertani sen sijaan on sellainen, että jos ovikello soisi, ryntäisin ensimmäiseksi paniikissa vaatehuoneeseen. Blogissa voin silti rennosti poseerata höpsökuteissa, outoa. Raitaa raitojen perään. Vitsillä viime talvena neulotut villapöksyt, joista on tullut neulelegginsien parina yksi suosikkikotiasuista. Paidan tunnustan ostaneeni Lidlistä (11,99 € /2kpl), ja tunnustan jopa tykkääväni siitä kauheasti. Tämä on oikeasti tunnustus, joka olisi ollut helpompi jättää tekemättä, mutta kaipaan näköjään vähän uskallusta elämääni.







6 kommenttia:

  1. Lidli on yllättävän usein tosi hyvä juttu. Noi villapöpät on ihanat ja miten voi ostaa vahingossa lampun? (tai ihan helposti varmaan. mutta kerro ny kumminki.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, no se oli semmonen sähläys, kun halusin jalallisen joulutähden, mutta pakettiin kuuluva jalka oli ruma. (Paketin mukana sai kaupan päälle varjostimen.)

      Ostin siis uuden jalan, mut eihän se nyt tokikaan sitten sopinut se tähti siihen, joten yhdistin sattumalta ylimääräisiksi jääneet osaset, ja niistä tuli ihana. :) Eikä se varsinainen tähden jalkakaan sitten edes ollut niin ruma.

      Poista
  2. Paitahan on ihana ja myös ihanaa että se on Lidlistä! Hah, oma pikaherkkuni on myös torttutaikinasta, vaan suolaisena, päälle pestoa ja juustoraastetta, suikaleiksi ja samalla lailla kierteelle :) kokeilenpa seuraavaksi sun versiota!
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo ja paidan ihanuutta lisää se, (mikä ei kuvasta näy), että tumman raidan mukana on ihan minimaalisen minimaalisia kimallesäikeitä, aah.. Oon niin harakka. ;)

      Hyvältä kuulostaa sunkin versio! Taitais löytyä matskut tollasiin, ehkä laitan iltavieraille tarjolle, kun halusivat "ei mitään". Eiks tollaset pikkujutut mee ihan siihen kategoriaan?

      Mitenkäs koira on kotiutunut? Oon tässä jo oikein kaipaillut postauksiasi! ;)

      Poista
  3. Koira on aika mahtava riiviö, kovasti ulos opettelua... blogipostauksissa sattaa tulla taukoa kun tietokone jumittaa, lueskelen puhelimella muiden tekstejä :) Instaramissa tapahtuu kyllä päivittäin, nimellä: rautalangasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo vielä instamaailmaan osannut sukeltaa, mutta katsotaan, jos koittaisin joskus. ;) Koitin muuten noita pestotikkuja, ja olipa hyvä idea! Kiitos siitä! :) Ja tsemppiä ulos opetteluun!

      Poista