4.10.2018

Minun Oma Nurkkani









Pelastussuunnitelman mukainen hyggenurkka valmistuu pikkuhiljaa. Hassua, kun töissä tulee yhtäkkiä kutkuttava tunne, kun tajuaa, että pääsee pian kotiin, makuuhuoneen nurkkaan istuskelemaan ilta-auringon rauhoiteltavaksi.


Ihastuin Jyskissä petrolinsiniseen nojatuoliin. Tuolin mustat jalat harmittivat, mutta onneksi keksin maalata ne kultaspraylla. Samalla sprayasin kaikenlaista muutakin: alkajaisiksi mustikanvarpuja ja kiviä. Rahi on tuolin kanssa samaa sarjaa. Tosin kävi hassusti, ja suureksi ihmettelemäni pahvilaatikon sisältä paljastui kotona neljä rahia, joista vain yhdestä olin maksanut. Varastotyöntekijä oli kantanut ostokset autooni, ja vakuutteli, että joskus tavarat tulevat yllättävän isoissa laatikoissa. Varmasti olisin viimeistään painosta tajunnut kyseenalaistaa sisällön. Ilmoitin toki virheestä heti sen tajuttuani, mutta vielä en ole saanut kolmea rahia kuskattua takaisin liikkeeseen.

Tuolin kaveriksi hankin pienen pöydän ja tavoistani poiketen jopa pari koriste-esinettä siihen. Tuo pikkulamppu, joka on pöydän reunassa kiinni, on nyt hyvin epäkäytännöllisellä paikalla. Mutta olkoon, koska kimaltelee ja on söpö.




Kasvi tarttui Prismassa käteeni jäädäkseen. Hintalappu ja nimi puuttui, mutta ihastuksissani päätin ostaa sen hinnasta riippumatta, kun oli niin komea ja erikoinen. Hinnaksi paljastui huimat 5,90 ja nimeksi peikonkämmen.

Moni sisustaja ei pidä ylpeyden aiheena säästeliäisyyttä (eli epädesignia ja mahdollista heikkoa laatua). Itsekin olin etukäteen hahmotellut tarvitsevani jo pelkkään tuoliin useampia satasia. Kävikin niin, että ihastuin halpaan, ja koko nurkkaus tuoleineen, kaikkine kuvassa näkyvine tilpehööreineen (taljaa lukuunottamatta) ja kukkineen tuli maksamaan reippaasti alle kaksisataa.


Matto varpaiden alle on vielä keskeneräinen, mutta jo projektina koristaa kivasti. Kultalanka taas käytössä, kuten huomaatte. Sohvatyyny on myös vielä sinapinkeltaisena samettikankaana keittiön nurkassa ja mahdollinen viihdeyksikkö yhä hankkimatta. Kertokaahan puolesta ja vastaan, telkkari vai tietokone? Meillä kun alkaa olla jo niin paljon telkkarinkatsojia, että kakkostelkulle voisi olla käyttöä. Toisaalta läppäri olisi sisustuksellisesti helpompi, mutta mieluummin ehkä silti kanavasurffailisin, kuin räpläisin facebookia. Mutta toisaalta ja toisaalta? Onko monikäyttöisyys enemmän hyvä, vai huono puoli? Mutta oli kumpi laite vaan, niin haaveilen sen olevan valkoinen.





8 kommenttia:

  1. Siellä näyttää niin kotoisalta! Jyskissä on nyt tosi kivan näköisiä juttuja. Telkkariasiaan en osaa sanoa muuta, kuin että esim. Syke tulee ensin ruutuplussaan, että jos sitä haluaa katsoa, pitää olla chromecastit kunnossa, jos päätyy hommaamaan toisen telkkarin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Jyskissä kyllä oli kivoimmat kalusteet, mitä nyt ehkä neljää liikettä vilkaisin ennen sitä. :) Smarttia telkkua miespuolikaskin vaati. Telkkariin taidan olla nyt päätynyt. Onkos ruutuplussa maksullinen, hmmm...? :)

      Poista
    2. On juu maksullinen. Eka kuunausi ilmainen ja sitten kympin kuussa. Ite aattelin yrittää kärvistellä jouluun asti ilman ja sitten homehtua sohvan nurkkaan ihan kunnolla.

      Poista
    3. Ehkä mäkin maltan odottaa. :)

      Poista
  2. Ihana nurkkaus! Nuo kullalla silatut asiat tekevät siitä juuri täydellisen! Minäkin haaveilen jostain uudesta nojatuolista, johon käpertyä. Ehkä siksi, että sohva on koko ajan puklussa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Joo, äidille ehdottomasti oma pukluton leponurkka! Tosin meillä oon huomannut hiljaisuudenkaipuisen esikoisen löytyvän usein tuolta istuskelemasta. Syy saattaa olla myös, että siellä pääsee vähän salaa räpläämään puhelinta. ;)

      Poista
  3. Telkku ja Chromecast, silloin siitä saa näkymään ihan kaiken mitä ikinä haluaakin katsoa. 😁

    VastaaPoista