14.6.2019

Kesälomakatsaus alkumatkasta



Tänä vuonna meidän kesälomalle on ripoteltu lyhyitä, toistaiseksi sopivan epämääräisiä suunnitelmia moneen kohtaan. Se on kivaa. Ne kesät, joina heinäkuun loppuun on sovittu melkein pari viikkoa vievä partioleiri (joka tietenkin aina on ollut itse valittu meno ja mieluisa, ikimuistoinen elämys), ovat menneet enemmän tai vähemmän siihen keskittyessä. Nyt pyrähdellään ihanan kevyesti sinne tänne sen kummemmin suunnittelematta.

Tänä viikonloppuna partioretkeilemme oman lippukunnan kanssa. Juhannus mökkeillään, lastenleirejä on suunnitteilla, perhejuhlia, Muumimaailmaa ja paljon tyhjiä päiviä näiden välissä.

Sitä en tosin ole osannut ottaa vahvasti positiivisiksi kallistuvissa kesäfiilislaskelmissani huomioon, että lapset näköjään riitelevät ihan vain aikansa kuluksi. Se on melko lailla rasittavaa ja ärsyttävää. Oman aikani kuluksi hain kirjastosta pinon kirjoja suositusten perusteella, jotka instassa pyydettyjen kirjavinkkien toivossa sain. On ihanaa upota muihin maailmoihin. Kuvitella, millaista olisi olla muistinsa menettänyt Alice tai Kimi, joka haluaa vain ajaa. Ja ehkä vähän juhlia saudiprinssien palatseissa. Ja sitten toisessa kohtaa aion uppoutua piirtelyn ja käsitöiden maailmaan. Sikäli kovat odotukset tämän kesäloman suhteen, että kuvittelen tosissani kykeneväni nauttimaan rennosti ja täysillä!

Tytöt leikkivät ratsastusleikkejä ja roolileikkejä. Niminä on "meidän tallin" ponien nimiä ja mun luokan tyttöjen nimiä. Ja koulusta puheenollen viime yönä näin unta, että pidin työpaikalla kerhoa kaikille tulevan vuoden uusille opettajille välituntisin. Ihan kesy työuni siis, enkä laske sitä palautumista hidastavaksi, toisin kuin monina kesinä. Heh.

No niin, pienimmäinen huutaa nyt ulko-oven välissä "Äiti tuu! Tuuu-uuu! Me ollaan lähössä!", joten menenpä tästä. En tosin vielä partioleirille, vaan toppuuttelemaan innokkainta leireilijää, että malttaisi vielä muutaman tunnin pysyä pöksyissään ja tyhjäisi sieltä reissukassistaan kaikkein pienimmät barbikamat pois ennen metsään menoa.




2 kommenttia:

  1. Löysät kesäsuunnitelmat ovat kyllä parhaita. Ja se, ettei mistään kivasta tule suoritusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Tosin ihmismieli on outo, hakee tuttua tunnetta. Nyt meinaan vähän olla ottamassa stressiä siivouksesta (sotkusta) ja projekteista, jotka oikeasti voivat vielä vähän odottaa. Pitää taas skarpata, eli relata. Ei ole mitään oikeaa syytä stressata! 😄

      Poista