18.4.2020

Leipuri Diiva ja tyrni-vaniljakakku




Ehdottomasti yksi kivoimpia asioita tässä kuukauden jatkuneessa kotoilussa on leipomisinspiraatiot. Olemme pyrkineet mahdollisimman pitkiin kaupassakäyntiväleihin ja siltä osin vähentämään omaa osuuttamme kontakteissa. Ollaan otettu tämä vähän leikkinäkin: Eihän vielä tänään tarvitse kauppaan? Ja sitten keksitään jämäruokia tai leivotaan leipää tai piirakoita iltapalaksi. Ekasta kuvasta nimesin itseni Leipuri Diivaksi, koska hei, kultainen turbaani ja jättikorvikset. Ja kuulostaahan se nyt hauskalta!

Oon siis leiponut ainakin pullaa, sämpylöitä, kinkku- ja kasvispiirakoita, suolasarvia, pikkupitsoja, kaurakeksejä ja mitäs vielä? Pääsiäiseksi tein summanmutikassa tyrni-vaniljatuorejuustokakun, joka oli niin hyvää, että pakko laittaa ohje muistiin:

Pohjaksi Kinuskikissan suosittelema muffinitaikina. Noin sentin kerros pohjalle, loput voi paistaa muffinseiksi. Paistoaikaa kannataa vähän seurata.. Jäähtyneelle pohjalle kakkukerrokset kahdessa erässä:

Täyte:

1 prk vaniljatuorejuustoa
3 dl vispikermaa
Sopivasti sokeria, että tulee makeutta tyrnin kaveriksi.
Vähän liivatetta sekaan liivatteen oman ohjeen mukaan, niin kakku pysyy kunnolla koossa.

Päälle:

Tyrnikiisseliä tai mehua liivatteella kovettaen.

Aika suurpiirteinen ohje, sori siitä, mutta itselle lähinnä ylös tänne. Lisäksi tää on niin simppeli, että ainesosaluettelo riittänee ohjeeksi muillekin, jotka haluavat kokeilla. Tykkään hirveästi tyrnistä, ja tykkään kakuissa + piirakoissa vaniljatuorejuuston ja kerman sekoituksesta. Ja eniten tykkään aina simppeleistä mauista ja leipomuksista. Eli ihan mun juttu tämä kakku siis.



Tuossa yhtenä iltana katselin jääkaappiin, että vieläkös sitä maitoa on. Poika tutkaili tyhjäksi käynyttä jääkaappia ja vähän huolestuneena totesi, että "Mä en äiti oikein tykkää tästä sun ajatuksesta selviytyä mahdollisimman pitkään syömättä".

Muistaakseni itse muotoilin sen niin, että "mahdollisimman pitkään käymättä kaupassa"... Mistä puheenollen tänään oli kauppapäivä, edellinen oli 9 päivää sitten. Tosin nyt unohtui leivontavoi ja sokeri, eli jos pullahammasta kolottaa, niin täytyy käydä vähän väliostoksilla...


4 kommenttia:

  1. Aina unohtuu jotain. Mut ajaa "liian aikaisin" kauppaan hupenevat suodatinpaperit. Kun en harrasta talouspaperia, ei voi mitään niksi-pirkka-kikkoja kokeilla. Ja kahvi on nyt vaan asia, jolla ei aamuseitsemältä leikitä.
    Leipuri Diivan turbaanista tulikin mieleen, että olisko sulla vinkata jotain konstia, miten tehdään sellainen hiushuivi, josta tulis nätti ja iso, mutta kevyt rusetti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo kyllä leikin asia kahvi! 😄 Hmm, iso kevyt rusetti, en kyllä heti keksi, kuin että varmaankin huivin materiaalilla on merkitystä, millainen rusetti tulee? Ja sitten se fiftarihuivi, että kolmion pitkä sivu niskaan, kolmion kärki otsalle ja siihen päälle solmu. Kolmion kärki solmuun piiloon ja siihen rusetti? 😊 Tube ja Insta on varmaan täynnä vinkkejä! Sulle sopis kyllä varmasti ihanasti kaikki huivihärpätykset!! 😍

      Poista
  2. Oi mitkä täydelliset sämpylät! Minäkin olen saanut leivontainspiraatiota tässä viime aikoina. Tekisi mieli leipoa vieläkin useammin, mutta täytyy vähän rajoittaa, kun syöjiä ei ole kovin monta.

    VastaaPoista