29.1.2020

No nyt sujuu jo!





Iloa on ollut. Ilo siis sujuu, jos otsikkoa ihmettelit. Olen olllut melko kattavasti iloinen ja tyytyväinen elämääni ja kehtaanpa sanoa, että myös itseeni! Olen iloinnut muiden (ja siis myös itseni) muassa näistä asioista:

- Oppilaiden kanssa keksityistä projekteista, jotka ovat onnistuneet hienosti  ja tuottaneet toivomiammme yhteenkuuluvuuden ja ilon tuntemuksia.

- Omista ajatuksista ja ideoista, joita pulppuaa, ja joita ilokseni ehdin toteuttaakin! Neulon, piirrän, laitan kuvia albumiin ja suunnittelen paljon muutakin. Rönsyilen ja kuplin silleen kivan kevyesti.

- Hulahulavanteesta, jota olen oppinut pyörittämään myös väärään suuntaan! Koitapa ite!

- Hulluttelusta esikoisen enkun läksyjen kanssa. Ihanaa, kun nauretaan yhteisessä hepulissa, vaikka hauskuus sitten tulikin siitä, että sanat muistui koko ajan mieleen väärin ja lauseista tuli hulluja.

- On ollut ihanaa opettaa oppilaille uusia asioita, kuten Eurooppaa, verbien aika- ja persoonamuotoja ja matikassa allekkain jakamista.

- Mistä puheen ollen oon iloinnut hämmentävästä huomiosta, jota sain, kun julkaisin opetusvideon juutuubissa ja video (kaikessa totaalisessa tylsyydessään) on levinnyt paitsi oppilaiden kesken, myös opettajanhuoneeseen. Jostain kumman syystä nautin hirveästi siitä, että kustannuksellani vitsaillaan lempeästi. Se on paras osoitus siitä, että mun luonteeni ja minut on ymmärretty. Sillä juuri niin toivon, että mua kohdellaan: Lempeästi ja ihan pelkällä hyvällä vähän vittuillaan. Myös miehelleni kiitos kaikesta sellaisesta tässä kohtaa.

- Meillä oli ihan huippuviikonloppu, kun käytiin isomummolassa ja yövyttiin siinä lähellä kylpylähotellissa. Tutustuttiin uusiin maisemiin ja kohteisiin ja lilluttiin perheellä altaissa. Ihana miniloma!

- Tytärten kuoroharrastuksesta ja siitä palosta, mikä heidän silmissään loisti ja poskillaan hehkui jo ensimmäisissä harkoissa.

- Mun luokasta ja työyhteisöstä ja siitä, millaisen myllyn läpi  olen heidän kanssaan saanut kulkea. Ammatillinen itsetuntoni on vahvistunut, ja koen usein tietäväni, mitä teen ja mitä halua(isi)n tehdä.

- Neuloin tuon kuvissa näkyvän napapaidan. Lankoja jäi yli muista jutuista, ja niistä sattui putkahtamaan tällä kertaa juuri tuollainen lyhkäinen raitailottelu.

- Arviointikeskustelut on ohi ja mieli kiitää kumman nopeasti kevään suunnitelmiin ja käy erikoisen usein jo ihan suorastaan kesässä. Kesä kutkuttaa jo!

- Mulla on oikeasti usein aika hyvä mieli, ja se tuntuu kivalta sanoa ääneen. 





6 kommenttia:

  1. Ihana lukea, että on hyvä mieli! Ja ihana paita!

    VastaaPoista
  2. Hei pitkästä aikaa ja terveisiä Raumalta! Kuulostaa oikein hyvältä! Tuollaisena minä olen oppinut sinut tuntemaan! Tsemppiä ilon ylläpitämiseen 😁 Kivoja juttuja kaikki postauksessasi. Tulin itsekin niin hyvälle mielelle postaustasi lukiessani aamupuuron äärellä 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä jännä, miten itsekin unohtaa, millainen on ollut ja millaisena itseään on pitänyt. Tällä mennään kevättä ja uusia haasteita kohti!

      Poista
  3. Tuo on kyllä tosi kiva tuo paita!
    Iloitsen ilon sujumisesta. Meinaan kopioida sen Euroopan opiskeluun liittyvän karttavärityksen sinulta, kunhan vaan keksin, miten sen kartan voisi jäljentää rikkomatta älytaulua. (Meillä ei ole enää piirtoheittimiä.)
    Sitten iloitsen kevään etenemisestä ja kesäajatuksista myös.
    Iloisin terveisin täältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Piirtelin kartan tykin kautta heijastaen, tuli kiva, vaikka maarajoja en saanutkaan ihan paikoilleen oikein! :) Lisäksi matkasimme googlemapsilla ympäri Eurooppaa ja livekameroiden avulla tutustuttiin samalla vähän muuallekin maailmalle. ( https://www.skylinewebcams.com/ )

      Meidän suosikiksi tuli vedenalaiskamera Malediiveilta. Pyörii hiljaa taustalla, kun tehdään tehtäviä, ja aina välillä ui kala taululla. :D Ihan rauhoittavaa! Tosin näimme myös (toisen kameran kuvista) yhden pyllyn, kun uimari vaihtoi rannalla uikkareita... uups...

      Poista