15.12.2019

Pehmotonttulakki Alizen Puffy -langasta






Kehittelin joulumyyjäisiin nopeatekoisen sormineulotun Pehmotonttulakin. Siitä tuli hauska, ja oon saanut paljon kyselyjä siitä. Siispä julkaisen ohjeen, jonka virittelin monen virheen kautta lopulta aika hyväksi! Suuri tämä on, mutta kuuluu tyyliin. Kokoa on helpoin pienentää tekemällä valkoisen reunustan kireämmäksi. Toki hyvin voi tehdä vähemmilläkin silmukoilla, mutta helposti käykin niin, että tulee LIIAN pieni.

Lankana on Alizen pehmoinen Puffy -lenkkilanka. Värillistä lankaa menee yhteen 1,5 kerää ja valkoista n. 1/3 kerää.

Tässä instagramiin askartelemani kuvat:















Ja vielä sama sanoin:

1. Poimi 31 lenkkiä ja sulje ympyräksi.
2. Ala neuloa vetämällä uusia lenkkejä edellisen kierroksen lenkkien läpi.
3. Jatka näin 9 kierroksen ajan.
4. Kierroksilla 10 ja 11 kavenna 3 silmukkaa yhteen kierroksen vaihtumiskohdassa. Nosta kierroksen ensimmäisen silmukan päälle viereiset ja neulo yhtä aikaa.
5. Tästä eteen päin kavennus vain joka toisella kierroksella.
6. Jatka näin, kunnes silmukkoja on jäljellä 8. Katkaise lanka ja leikkaa auki pari lenkkiä. Vedä lanka lenkkien läpi. Solmi.
7. Virkkaa reunaan n. 33-34 silmukkaa (ei tule liian kiristävä).
8. Virkkaa kierroksilla 2 ja 3 silmukat etureunasta (reunus jää vähän pulleammaksi).
9. Leikkaa ja päättele.

10. Tee tupsu solmimalla 4 lenkkiä kukaksi. Neulo jokaiseen lenkkiin kaksi uutta lenkkiä (etu- ja takareunasta).
11. Neulo syntyneet 8 silmukkaa vielä toisella kierroksella uudelleen.
12. Kavenna 2 yhteen niin, että 8 silmukasta tulee 4. (Eli ts. tupsussa on neljä neulottua kierrosta, joilla silmukkoja 4, 8, 8 ja 4).
13. Päättele ja möyhi. Ei oo niin tarkkaa.
14. Kikkaile hännillä kiinni tupsu lakkiin.
15. Päättele langanpäät sinne jonnekin noin vaan ja HUMPS, se on jo valmis!! Kahdennenkymmenennen tonttulakin jälkeen tämä on alle tunnissa tehty. (Paitsi jos peukalot puutuu niskajumin takia. Se voi vähän hidastaa...)


4 kommenttia:

  1. Oi, miten hauska! Ihanaa joulunodotusta koko perheelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja tässä kohtaa pitää toivottaa vastatoivotuksena jo hyvää tulevaa vuotta teidän väelle! Näin unta, jossa olit ja sanoit mulle jotain viisasta. Nyt oon pari päivää miettinyt, että mitä se oikein oli. En saa kiinni. :D :D

      Poista
  2. Nämä ovat niin söpöjä! Ihanan uudenlainen tonttulakki! Yleensä en välitä pörrölangoista, mutta tässä on kyllä juuri passeli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siitä tämä mullakin lähti, että laatikkoon oli jäänyt punainen ja valkoinen pörrölanka, jotka vähän inhottivat mua ja halusin niistä eroon. Sitten, kun tajusin, että tonttulakissahan ne näyttävät ja tuntuvatkin kivalta, niin homma karkasikin käsistä. :D

      Poista