18.5.2019

Kiharankunnostusta Curly Girl -metodilla




Olen täälläkin ajoittain vuosien aikana valitellut takkuista ja kuivaa pörhelötukkaani. Tuo otsikoihin pullahtanut Curly girl -metodi on kuin tehty vastaukseksi valitteluihini. Olen nyt pari-kolme kuukautta ollut metodilla, ja hiukseni eivät ole enää kuiva heinäkasa, vaan (vaivannäöstä ja tuurista riippuen) ihan mukava kiharahässäkkä, joka ei mene päivän aikana tolkuttomaan takkuun.

Olen ottanut metodista vain oleellisen, sillä simppelisti olen hiuksiani aina ennenkin hoitanut. Loppujen lopuksi en ole muuttanut hiustenhoitotyyliäni mitenkään radikaalisti. Pähkinänkuoressa oma rutiinini:

Pesin ensin pois silikonijäämät xz-energisoiva hedelmä -shampoolla. Sen jälkeen olen pessyt hiuksia sulfaatittomilla, silikonittomilla ja alkoholittomilla shampoilla ja hoitoaineilla. Usein pesen metodin mukaisesti koko pään ihan pelkällä hoitoaineella. Olen parissa kuukaudessa tottunut pesemään hiukseni pää alas päin. Hiusten näkeminen helpottaa muodostuvan kiharan (ja takkujen/ei-toivotun pörrön) kontrolloimista ja ohjailua. Hiuksia harjaan vain suihkussa, ja kosteutusta lisään jätettävän hoitoaineen muodossa. Pitoa saan halutessani itse keittelemästäni pellavansiemengeelistä. Kuivaamisessa ja ploppaamisessa käytän trikoopaitaa. Joskus pesen pelkkiä pituuksia kulhossa hoitoaineella (bowl menetelmä).

Nykyään, kun olen päässyt rutiinini kanssa sinuiksi, ei tämä vie juurikaan enempää aikaa, kuin aikaisemmatkaan hiustenhoitotottumukset. Olen tyytyväinen, vaikken nyt mitään maailmaa mullistavaa kiehkurapilveä olekaan saanut. Kännykän galleria on täynnä itsetutkiskelevia kiharakuvia, joskin niiden suhteen alkaa määrä laantua, kun metodi on muuttunut arkiseksi rutiiniksi alun pakkomielteen sijaan. Ehkä jonain päivänä jaksan perehtyä vielä tarkemmin hiuslaatuuni ja sille erityisesti suositeltuihin metodinmukaisiin aineisiin ja hoitomenetelmiin. Liityn vakavahenkisiin "maailman parhaan kiharan metsästäjiin". Siihen saakka menen tällä helpoimmalla versiolla ja tiivistän sen sullekin tähän:

Peset mömmökertymät tukasta pois, ja jatkat pesua paremmilla aineilla. Buelaa, kuten siskoni pienenä sanoi, kun jokin hieno juttu tuli tyylikkäästi valmiiksi. (Ehkä yritti sanoa voilà?)

Jos kiinnostuit, niin kurkkaa lisää:



Curlsbot, jossa voit tarkistaa tuotteiden ainesosien sopivuutta metodiin.

Tässä vielä oman matkani varrelta kiehkurankehkeytymiskuvitusta:





Ennen aloituspesua

Heti ekan pesun jälkeen hämmensi,
että menipäs kiharalle!
Ja sitten alkoi hinku pestä koko ajan...
Tämä on mun yksi lempiploppaussysteemi.
Aika nopeasti alkuvaiheessa kihara aina laantui.
Tässä kohtaa ploppaaminen menee jo rutiinilla.
(Alkuun virittely kesti aina vartin...)
Ja kiharakin yltyy kiharammaksi!
Pellavansiemengeeli tekeytymässä kosteissa hiuksissa.
Näyttääköhän nämä muiden silmiin yhtä pehmeiltä,
kuin miltä omiin sormiin tuntuvat?!
Toiset CG-ryhmässä karttelevat pörrölookia, mulle kelpaa sekin.
Aina jännää, kun ei yhtään tiedä, miten hiukset aamulla on...

Välillä putkahtaa ihan korkkiruuvia jostain kohtaa!

Joskus tulee loivaa mutkaa...

...ja joskus sähäkkää säkkärää.

Tässä pitkän reissauspäivän kestäneet kiharat.

Latvatkin voivat aikaisempaa paremmin.

Ja tässä vielä paluu helmikuuhun:
mielsin itseni tässä kuvassa kiharatukkaiseksi.
On tässä jotain kuitenkin tapahtunut matkan aikana, vai mitä? 
 


Tässä vielä mun vinkit aloituspakettiin.











10 kommenttia:

  1. Buelaa on tietenkin yhdistelmä bueno+voila!

    Ja nuo curly girl tuotteet löytää kaupasta helposti siten, että etsii tyhjiä kohtia shampoo- ja hoitoainehyllyillä 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kumpaankin kommentin kappaleeseen! 😄 Olin ekan kerran asialla vähän ennen isointa rynnistystä, mutta pian jo luki, että "tavaran toimituksessa katko" tms. 😂😂

      Poista
  2. Kyllä on minusta hienot kiharat! Minäkin olen seuraillut metodia ja välillä jopa miettinyt, pitäisikö kokeilla. Toisaalta vähän epäilen oman hiukseni kihartuvuutta, etenkään näin lyhyenä. Saa nähdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös sulla ole sellainen laineikas tukka, joka voisi tehdä metodin myötä vaikka mitä temppuja! 😄 Ja jos ei, niin kyllähän se hoitaa joka tapauksessa, eli ei muuta, kuin testaamaan! 😊

      Poista
  3. No näyttää pehmeiltä ja ihanilta! Helin metodi tuotteiden löytämiseen on myös hyvä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omaan silmään, tai paremminkin käteen tuntuma on kyllä niin eri, kuin ennen. 😊 Ootko säkin testaillut? 😊

      Poista
    2. En oikeastaan ole, kun oon kääntynyt palashampoon kannalle. Se sopii hiuksilleni ja iholleni. Hoitoaineita käyttelen nyt hyllystä pois. Ei siis suoraan sanottuna huvita ostaa hyllyille uusia pulloja. Viime kesän helteet kiharsi mun hiukset ihan säkkärään, joten tiedän, että se on siellä ja tällä haavaa pelkkä tieto riittää :)

      Poista
    3. Joo ja tuohan on just oikein. Pullo kerrallaan käytetään, ja pääasia, että pää voi hyvin. :) Sulla kyllä on laineikkaat hiukset, että voin kyllä kuvitella metodin tuottavan tuloksia! Jos joskus huvittaa, niin kokeile ploppausta ja kuivaamista t-paitaan! ;)

      Poista
  4. Kiva postaus! Jossain toisessakin blogissa juuri lueskelin samasta aiheesta tekstiä ja katselin kuvia. Alkaa kovasti tekemään mieli kokeilla itsekin jotain luonnonmukaisempaa pesua hiuksille..

    Niin ja satuin juuri löytämään muuten tieni tänne blogiisi, eli heipp vain! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä yllytän kokeilemaan! 😊 Ja hauska tavata, tervetuloa peremmälle! 😊

      Poista