11.7.2013

Pasilaa ja muuta oranssia


Intoilija päätti eilisen postauksensa sanoihin "Kertokaapa tekin, mitä teillä syödään". Olin juuri miettinyt, että jakaisinkohan kotiruokaherkkumme reseptin, vaikken mikään ruokataitaja olekaan. Tuosta kehotuksesta yllyttyneenä aion nyt postata blogihistoriani kolmannen kokkailuun liittyvän tekstin.

Ohje on alunperin poimittu jostain lehden palstalta (taisi olla Valion mainostama tortillalasagne). En enää itsekään muista, miksi Poika alkoi kutsua ruokaa pasilaksi, mutta sitä se on siitä lähtien ollut. Ohjekin on muuttunut alkuperäisestä, joten olen ottanut oikeudekseni kutsua tätä itsekeksityllä nimellä ja jakaa teillekin reseptin melkein omanani. Ruoka on helppo ja nopea tehdä ja maistuu hyvältä (seuraavanakin päivänä), siispä erittäin mielelläni suosittelen tätä muillekin kiireisille, epämotivoituneille ja keittiökömpelöille perhekokeille.



Pasila (tortillalasagne)

1 pkt tortillalevyjä
400 g jauhelihaa
1 sipuli
3 tomaattia
2 rkl pestoa
töräys ketsuppia
1 prk ruokakermaa
juustoraastetta

Kuullota sipulit, ruskista ja mausta jauheliha.
Soseuta sauvasekoittimella tomaatit, pesto ja ketsuppi. (Tähän tomaattisoseeseen voi lisätä mielihalujensa mukaan enemmän tai vähemmän työstettyjä raaka-aineita. Alkuperäisessä ohjeessa taisi olla semmoinen kaupan tomaattisosepurkki ja niissähän on osassa makujakin valmiina.)
Lisää tomaattisose ja kerma pannulle jauhelihan sekaan ja kiehauta vielä.
Lado vuokaan vuorotellen ohuiksi kerroksiksi tortillalevyt ja jauhelihakastike.
Raasta päälle juustoa.


Uuniin 225 asteeseen 10-15 minuutiksi.

Ja koska ruokakuvani on vähän epähoukutteleva (toistamiseen lämmitetyn juustokuorensa kanssa), koitan lepytellä silmiänne parilla vaihtoehtoisella kuvalla, joiden huomasin taas sopivan säännöllisin väliajoin kaipaamaani oranssiin teemaan:

Mua naurattaa nää kukat! Eiks toi oo nyt aikamoisen dramatisoitua nuupahtamista?
Ja tää paita on myös aikamoisen oranssi.
Ja aikamoinen taaperoni osaa varmaan pian kävellä.
Kärry, jota aikaisemmin ääneenkin haaveilin, tuli naapurista joutilaana.



2 kommenttia:

  1. Mitäs nyt sitten, kun tortillat on pyöreitä ja vuoka on suorakaiteenmuotoinen.

    Pasila :D

    VastaaPoista