30.10.2019

Vuoden päästä tähän aikaan?






Ohoh, blogi jää koko ajan pidemmiksi ajoiksi ilman huomiota. Sama tilanne on kyllä kaiken somen kanssa, siis siltä osin, että mitä itse kanaviini päivitän. Seuraan kyllä muiden touhuja, mutta oma arki jää jakamatta.

Töissä on mennyt kaksi viikkoa ihan ihanan hyvin. Olen nauttinut, olen saanut ohjat hyvään otteeseen, löytänyt kuin taikaiskuina toimivia keinoja, rentoutunut itsekin ja saanut luokan rentoutumaan. Olen saanut OPETTAA, kurinpidon jäädessä koko ajan entistä pienempään rooliin. Ja olen kuulkaa nauttinut siitä OPETTAMISESTA.

Samalla olen tajunnut, että monestakin syystä johtuen ensi vuonna on luvassa muutoksen vuosi. Ensinnäkin nykyinen kouluni lopettaa toimintansa ja jo se takaa muutoksen. Samalla, kun se tuntuu kaukaiselta ajatukselta, on tuleva muutos kuitenkin jo koko ajan jollain tavalla arjessa läsnä. Kaipaan jo valmiiksi luokkaani. Toisaalta iloisesti kutkuttaa (ehkä harhainen) ajatus mahdollisuuksia pursuavasta maailmasta. Voisin ensi syksynä tehdä vaikkapa seuraavia asioita, ja näiden välillä on varmasti aloitettava jonkinlainen pohdinta jo tässä vaiheessa:

1) Voisin hakea töitä ympäri maakuntaa. Kokeilla uusia tuulia. Kotikaupunkini työllisyystilanne tulee kiristymään koulujen vähentymisen myötä ja meille määräaikaisille tuskin löytyy varmuudella töitä. Jos haluan pelata taloudellisesti varman päälle, on avoimia paikkoja alettava katsella heti hiihtoloman aikoihin.

2) Voisin rohkeasti luottaa siihen, että kevään ja elokuun välillä tulee tapahtumaan yllättäviä muutoksia kaupungin opettajakunnassa, ja muihin hommiin sitoutumattomana voisinkin äkkiä hypätä siihen elokuussa liikkeelle lähtevään junaan muiden pätevien hakijoiden suunnattua jo toisaalle hommiin.

3) Jättäydyn suosiolla "sijaislistoille". Tekisinkin ensi vuonna rennosti sijaisuuksia sieltä täältä, pitäisin kalenterin väljänä, välttäisin wilma-tunnukset, arvioinnit, asiakirjojen laadinnan ja muun, kunhan vain sijaistaisin. Ei yhtään hullumpi, vaan suorastaan leppoisahko ajatus.

4) Tekisin kunnon irtioton ja opiskelisin jonkin kaksoispätevyyden ja nostaisin sen myötä palkkaluokkaani. (Ja kituuttaisin siis vähintään vuoden palkatta opiskellen...?) Vinkkejä tämän idean käytännön toteuttamiseen perhe-elämän ohessa, ainevalintaan ja opiskelupaikkaan?

5) Tekisin jotain Ihan Muuta. Mitä? Opiskelisin ihan muuta alaa? Mitä? Ja miksi? Tekisin jonkin muun alan töitä? Mitä?

En tiedä, onko toiveajattelua, realistista ajattelua vai kauhuskenaario, että luultavasti kohta 2 toteutuu, ja vuoden päästä naureskelen tutun arviointikeskustelurumban ja loppuunpalamisen lomasta näille lennokkaille ajatuksilleni. Mutta jotenkin raikasta on jo näillä ajatuksilla leikittelykin. Ehdota sinäkin, mitä voisin tehdä tulevana elokuuna!








2 kommenttia: