10.3.2019

Lukutreenejä 3-vuotiaan kanssa





Kolmevuotiaan lukutreenit jatkuvat  (täällä osa 1). Sanoisinko jopa, että aika menestyksekkäästi! Ekapelin kanssa tehdään pienissä erissä kirjaimia tutuksi. Välillä ollaan kärryillä, välillä ei. Mutta yhdessä pelaaminen on kivaa, ja se on tässä vaiheessa pääasia. Välillä yritetään myös alkukirjaimen perusteella arvuutella, mikä kirjoittamistani sanoista on esimerkiksi "omena". Hän saattaa myös välillä tulla itse ilmoittamaan, että harjoitellaan niitä kirjaimia nyt. Ja välillä sitten taas kieltäytyy hanakasti, kun ehdotan. Mun pitäisi osata silloin antaa olla, ettei into lopahda.

Joku aika sitten hän riemusta hihkuen kantoi mulle tutun kirjansa: "Äiti kato, mä keksin!! Tätä vois lukea!!" Ei vielä lukenut, mutta voi kyllä lapsoseni, niin voi, sitäkin voi lukea! Alamme olla pointin äärellä, kiinnostus syttyy. Niin jännää!

Vokaaliparit Miuku aika hyvin osaa jo lukea yhteen (mikäli muistaa, mikä kirjain oli mikäkin äänne) ja muutaman kerran on onnistunut jopa ilman apua lukemaan sanoja, kuten "iso", "isä"ja jopa "auto". Sen verran randomia osaaminen ja oivaltaminen kuitenkin on, etten puhuisi mistään läpimurroista vielä.

Siistiä kuitenkin, ja ollaan koko perhe tässä innolla mukana. Vaikka tietenkin lapsista jokaista on vuorollaan harmittanut, kun "nuorimpana meidän perheestä lukemaan oppinut -ennätys" on mennyt seuraavan nimiin.





2 kommenttia:

  1. Hauskaa, miten samanlaisia asioita Bonsku nyt miettii! Häntä kiinnostaa lukeminen ja kirjaimet kovasti ja tykkää aina välillä ekapelistä. Hän osaa luetella sanojen kirjaimia, mutta ei vielä yhdistä niitä sanaksi, paitsi joskus kun minä luettelen. Olen huomannut myös, että taitoja on jo paljon, mutta vielä vähän sattumanvaraisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa hauska kyllä! Hassusti sitä kyllä menee monet taidot ja intressit muiden samanikäisten kanssa yksiin! Tosin ainakin oman kokemukseni perusteella nämä tämänikäiset ovat kyllä vielä aika pieniä lukutaitajia tai edes siitä kiinnostuneita, joten saadaan olla ylpeitä näistä varhaiskypsistä omistamme! Tästäkin syystä siis. :D

      Poista